Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Kocaeli Üniversitesi(KOÜ)’li öğrenciler tarafından hayata geçirilen Kedi Evi ve Köpek Kulübesi Tasarım ve Uygulama Atölyesi’nde sokak hayvanları için yapılan kulübeler sergilenmişti. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Giriş Holündeki Galeri’de sergilenen kedi ve köpek evleri, gerçekleşen etkinlikle Umuttepe Kampüsü'nde ihtiyaç duyulan yerlere yerleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de başından itibaren sponsor olduğu projeye bu kez mama desteği ile destek oldu.

DAVETLİLER VE ÖĞRENCİLER KATILDI

Etkinliğe, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rüveyda Kömürlü, Arş. Gör. Seda Kaplan Çinçin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Fevzi Karabıyık, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayriye Özpınar başta olmak üzere davetliler ve pek çok öğrenci katılım gösterdi.

TASARIMLAR SERGİLENMİŞTİ

KOÜ’deki sokak hayvanları için atölye kuran üniversiteli 30 öğrenci, 6 yürütücü ve koordinatör koordinasyonunda 10 gruba ayrılarak kedi evi ve köpek kulübesi tasarladı. Uygulama atölyesinin ilk gününde Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği ahşap plakalarla tasarımlarını hayata geçiren öğrenciler, sokak hayvanları için yaptıkları kulübeleri, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Giriş Holündeki Galeri’de yapılan açılış sonrası sergilemeye başladı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN MAMA DESTEĞİ

5 gün süren serginin ardından KOÜ’lü gençler, bu kez tasarımlarını Kocaeli Üniversitesi kampüslerinde ihtiyaç duyulan yerlere sokak hayvanları için konumlandırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Sağlık Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı da bu kez sokak hayvanlarının yiyebilmesi amacıyla hazırlanan mamaları öğrencilere vererek projeye bir kez daha destek oldu. Etkinlik, KOÜ öğretim üyeleri ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğrenci Topluluğu'nun toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

“BÜYÜKŞEHİR’E VE ÖĞRENCİLERİME TEŞEKKÜR EDERİM”

Etkinliğin hayvanlar adına yararlı olmasını istediğini vurgulayan projenin koordinatörlerinden Doç. Dr. Rüveyda Kömürlü, "Bu projeye emek veren başta yürütücü öğrencilerimiz olmak üzere ekipteki tüm öğrencilerimize emekleri için teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir projeye imza attıkları için de onlarla gurur duyuyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, projenin uygulama aşamasında bize oldukça destek olduğu gibi mama ve yapılan kulübelerin de yerlerine yerleştirilmesi konusunda desteğini bizden esirgemedi. Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Tahir Büyükakın’a bize desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.