Kocaeli’de yaklaşık olarak 16 yıldan bu yana siyaset yaptığını belirten Milletvekili Lütfü Türkkan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde beraber siyaset yapmak istediği 3 kişinin olduğunu söyleyerek, bunlardan bir tanesinin Gebze Belediye Meclis Üyesi Sadık Güvenç, bir tanesinin de o dönem STK’lardan tanıdığı Gencay Yıldıztekin olduğunu ifade etti.


Lütfü Türkkan, konuşmasının devamında, ‘’Ayrı partilerden olmamıza rağmen hiç bir zaman saygıyı sevgiy kaybetmeden, medeni iki insan gibi ilişkilerimiz devam etti. Sayın Yıldıztekin’le bundan sonra aynı kulvarda siyaset yapmanın onurunu yaşayacağım, o yüzden çok mutluyum, kendisine çok teşekkür ederim. 

Genel Başkanları Meral Akşener’in selamlarını getirdiğini söyleyen Türkkan, ‘’ Türkiye’yi en son zamanlarında birer kadının kıvılcımı kurtardı, farkında mısınız ? Hatırlayın... Nene Hatun’u hatırlayın, Kara Fatma’yı hatırlayın, Erzurum’un 2 yiğit kadınını hatırlayın, sayın Meral Akşener 21.’nci Yüzyılın Nenehatunu’dur,  sayın Meral Akşener 21.’nci Yüzyılın Kara Fatması’dır. O parti’de görev yapmaktan, o partiye milletvekili olmaktan büyük onur duyuyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından kendisinin kullandığı yakasındaki parti rozetini çıkararak Gencay Yıldıztekin’e takan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ‘’Ben rozetimi taktıktan 3 ay sonra milletvekili oldum, haberin olsun’’ dedi.

Editör: TE Bilisim