Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından düzenlenen çevrim içi Gönüllülük Semineri, 120 Türk ve Suriyeli genci gönüllülük yoluyla toplumsal faydaya katkıda bulunma fırsatlarını tartışmak üzere bir araya getirdi.

İSTANBUL (İGFA) - Etkinlik, Japon Hükümeti tarafından finanse edilen ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte uygulanan, genç Suriyeli mülteciler ile yaşıtları olan ev sahibi topluluk üyelerinin yaşama dair umut ve olanaklarını artırmayı amaçlayan ortak projenin bir parçasıydı. Türkiye’de yaşayan geçici koruma altındaki 3,6 milyonluk Suriyeli mülteci nüfusun yarısını gençler oluşturuyor.

Seminer katılımcıları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde bulunan Gençlik Merkezleri ve gönüllülük faaliyetleri hakkında bilgi edindiler. Sunumu yapan İpekyolu İlçesi Gençlik Merkezi Sorumlusu Seda Akyürek “Gençliğin yerel ve evrensel sorunlara karşı duyarlılığını artırmayı ve onları çözümün bir parçası olmaları için yüreklendirmeyi amaçlıyoruz.” sözlerine yer verdi. Katılımcılar, dünya çapında 9.400 gönüllüyle çalışan BM Kuruluşu BM Gönüllüleri’nin sunumunda gönüllülüğün temel kavramlarını dinlediler. BM Gönüllüleri Ülke Koordinatörü Nil Memişoğlu, konuşmasında “Gönüllülük, en geride kalanları da dahil ederek bizi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yaklaştırabilir” ifadelerini kaydetti. Türk Kızılay Gönüllü Yönetimi Müdürü Arif Muştu, kurumun çalışmalarından bahsettiği sunumunda “Gönüllülük, kalbi yumuşatır, merhameti artırır” dedi.

Kaynak: igf