Sanayicinin zorluklara göğüs gerdiği bir yılı geride bıraktığını kaydeden BARSİAD Başkanı Arif Demirören, 2022’de ihracat odaklı büyümenin devam etmesi için yeni destek paketlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.BURSA (İGFA) - Bursa'da Barakfakih Organize Sanayi İş Adamları Derneği (BARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Demirören, sanayicinin, üretimdeki gücünü sanayi üretim endeksi ve ihracat cephesinde tazelenen rekorlarla gösterdiğini söyledi. Çarkların daha hızlı dönmesi için döviz kurlarındaki oynaklığın ve üretim maliyetlerini artıran engellerin ortadan kaldırılmasıyla birlikte yeni destek paketlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Demirören, Türkiye ekonomisinde büyümenin üretim ve ihracata dayalı olduğunu kaydetti.

BARSİAD Başkanı Arif Demirören, son dönemde enerji başta olmak üzere, hammadde, lojistik gibi kalemlerde artan maliyetler, iş dünyasını zora sokarak yükünün ağırlaştırdığını belirterek, Türk Lirası’na güveni artıran adımlar sayesinde önemli bir rahatlama yaşandı ve bu tablonun, tüm hammadde fiyatlarında gevşemeyi sağlamasını beklediklerini söyledi.

Sanayi üretim endeksindeki artışın ekonomik kalkınmanın en önemli etkeni olduğunun da altını çizen Arif Demirören, "Elimizdeki gücü koruyacak ve kuvvetlendirecek olan, üreticilerimizi destekleyen politikaların geliştirilmesidir. İş dünyası olarak ekonomik kalkınmaya katkı sunacak şekilde önlemler alınmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: igf