İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi tarafından hazırlanan ve 1 Ekim'de başlayacak "Aile Okulu" projesi kapsamında düzenlenecek seminerlerde evlilik hazırlığı yapanlara ve evli çiftlere eğitim verilecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, aile içi bağları kuvvetlendirerek ailelere birlikte kaliteli zaman geçirebilme becerilerini kazandırmak, güven içerisinde aile birliğini koruyarak anlaşılabilir bir yaşam inşa etmelerine katkı sağlamak amacıyla bir proje hayata geçirildi.

"Aile Okulu" isimli proje ekim ayından itibaren bir yıl boyunca her hafta sonu Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde düzenlenecek. Psikolog, sosyolog ve yazarların gerçekleştireceği uygulamalı seminerlere evlilik hazırlığı yapanlar ve evli çiftler katılabilecek.

Aile Okulu'nda; mutlu bir aile için gerekli olan iletişim, problem çözme becerileri, karar verme mekanizmaları ve bütçe planlamaları konusunda katılımcılara yeterli bilgi ve beceri kazandırılacak.

Öte yandan, aile içerisinde birey ve ebeveynlerin davranışları incelenerek altında yatan sebepler ortaya çıkarılarak mutlu ailenin oluşumu sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, aile bağlarının yozlaştırılmaya çalışıldığını ve yeni neslin toplumdan giderek uzaklaştığını belirtti.

Ailenin toplumun temeli olduğunu vurgulayan Özdemir, "Aile güçlü olursa toplum güçlü ve huzurlu olur. Bu projeyle birlikte ebeveynlerimizin önce kendi iyi oluş halini sağlamak ve aile içerisinde çocukların kendi değerler sistemiyle barışık hale getirilmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde 1 Ekim'de başlayacak Aile Okulu'nun ilk konuğu, Uzman Klinik Psikolog Selçuk Tokaç olacak.

Tokaç, eğitmenliğinde "Travma nedir?", "Travma ve döngülerimizden nasıl kurtuluruz?", "Mutlu aile mutlu çocuk" ve "Aile içinde çocuğa sınır koyma, sınırlara saygı duyma" konuları işlenecek.

Kaynak: aa