BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de turizmi geliştirerek sürdürebilir kılmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezince 4 başlık altında "Turizm Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren merkezin düzenlediği "Balıkesir’de Turizmin Geliştirilmesi ve Şehir Ekonomisine Katkıları" başlıklı çalıştay, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya, konuyla ilgili kurum müdürleri, personel, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

“Turizm Sektöründe Nitelikli İş Gücü”, “Turizm Sezonunun Uzatılması ve Turizm Alanlarının Artırılması”, “Turistik Ürün ve Hizmet Çeşitlendirmesi” ile “Turist Harcamaları ve Şehir Ekonomisi” temalarında gerçekleşen çalıştayda, katılımcılar fikir ve görüşlerini sundu.

Çalıştayda, turizm konusunda belirlenen temalar etrafında şekillenecek politika, strateji, proje, yaklaşım, iş birliği alanlarının neler olabileceğine dair öngörüler tartışılarak kavramsallaştırılması üzerine yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

Hazırlanan çalıştay raporunda, kent turizmin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği konusunda turizm temsilcilerinin ortak çalışmalar yürütülebileceği bir platform yapısının oluşturulmasına dikkat çekildi.

Kaynak: aa