KOCAELİ (AA) - Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Karabulut, mesajında, hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu belirtti.

Bu bağlamda aile kurumunun temeli, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlara, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamanın, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmenin, herkesin sorumluluğu olduğuna işaret eden Karabulut, "İslam dinimizde ve kültürümüzde çok özel bir yer tutan, hayatımızın her döneminde bizlere sevgi, hoşgörü ve özveriyle destek olan kadınlarımız her zaman el üstünde tutulmayı, sevgiyi ve saygıyı hak ediyorlar. " ifadelerini kullandı.

Karabulut, 25 Kasım tarihinin, kadınların sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile ilan edilen bir gün olduğunu hatırlattı.

Kadına karşı sergilenecek her türlü şiddetin, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlali anlamına geldiğini vurgulayan Karabulut, mesajında şunları kaydetti:

"Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür ve bu aşamada görevin en büyüğü sevgili öğretmenlerimize ve eğitimin ilk basamağı olan aile eğitiminde anne ve babalarımıza düşmektedir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde yapılacak çalışmaların, kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik adımlara vesile olacağına inanıyorum. Nedeni ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti hak etmemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle tüm kadınlarımızın haklarının yeniden hatırlanmasına ve hak ettikleri sosyal-ekonomik statüye ulaşmalarına; mutlu, huzurlu, sevgi dolu ve şiddetten uzak bir yaşam diliyorum."


Kaynak: aa