KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bilgin mesajında öğretmenlerin büyük fedakarlık ve özveri göstererek geleceğin teminatı olan çocukları yetiştiren onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, vatan ve millet sevgisini öğreten kutlu görevin yılmaz temsilcileri olduğunu belirtti.

Öğretmenliğin insanlık tarihi kadar eski olduğunu ifade eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir' diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.

İnancımızın ilk emri, insanlığın içinde bulunduğu cehaletin sona erdirilmesi için 'oku' olmuştur. Tarih boyunca ecdadımız, ilim, irfan ehli alimlerimizin yeryüzüne miras bıraktığı buluşlarla anılmış, zamanın en ünlü kütüphanelerini âlimlerimizin kıymetli eserleri doldurmuştur. Gece gündüz demeden, ülkemizin her köşesinde çok zor şartlarda ilim ve irfanı, doğruyu ve güzeli, evrensel değerlerle birlikte maneviyatımızı, vatan ve millet aşkını yavrularımıza aşılamak için azim ve kararlılıkla görev yapan bütün öğretmenlerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum."


Kaynak: aa