İSTANBUL (AA) - Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri'nde gençlere yönelik 40 farklı branşta başlayan yaz okulları eğitimlerine devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yeni normalleşme adımları kapsamında belediyenin Gençlik Merkezi Yaz Okulları, içeriğinde barındırdığı gitar, bateri, resim, işaret dili gibi 24 farklı branşta eğitimlerine 28 Haziran'da başladı. Yaz Okulları'nda Temel Yeterlilik Testi (TYT) için eğitimler de devam ediyor.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı tarafından ilçeye kazandırılan Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi'nde başlatılan kurslara gençler yoğun ilgi gösteriyor. Gençlik Gemisi ile birlikte farklı 2 merkezde devam eden eğitimlere, 14-25 yaş arasındaki gençler katılıyor.

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri'nin 5 farklı bölgede bulunan şubelerinde ise 8-14 yaş arası çocuklara, 16 farklı branşta eğitimler veriliyor. Çocuklar, tiyatrodan piyanoya, bilgisayardan İngilizceye kadar çeşitli eğitimlere katılarak kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor.

Gençlik Merkezi'nde geometri öğretmeni olan Merve Korkmaz, yaz kurslarında hızlandırılmış bir şekilde TYT eğitimleri verdiklerini, bu süreçte yüz yüze eğitime başladıkları için maske, mesafe ve temizlik kurallarına önem gösterdiklerini belirtti.

Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi'ndeki eğitimler hakkında bilgi veren Onur Çiftçi ise gitar, piyano, keman ve baterinin yanı sıra kişisel gelişim gibi birçok alanda eğitimlerin devam ettiğini kaydetti.



Kaynak: aa