İSTANBUL (AA) - Tuzla Kaymakamlığı koordinasyonunda, Tuzla Belediyesi ve Türk Kızılay Tuzla Şubesi işbirliğiyle orman yangınlarının sürdüğü Antalya'nın Manavgat ilçesine yardım malzemesi ve su tankerleri gönderildi.

Tuzla Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'ndan bulunan gıda kolilerinin yardım tırına yüklendiği sırada dualar edildi. Tuzla Belediyesi tarafından Manavgat'a iki de su tankeri gönderildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Türkiye genelindeki orman yangınlarından duyduğu üzüntüyü ifade etti. Kaymakam Akça, "Meydana gelen yangınlar içimizi gerçekten çok acıttı. İnsanlarımız hayatlarını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ormanlarda yaşayan canlılar, kuşlar, kaplumbağalar, böcekler, ağaçlar da yaşamlarını kaybettiler. Ortaya çıkan bu sonuç bizi fazlasıyla üzdü." açıklamasında bulundu.

- "Telefonlarımız susmuyor"

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, aynı anda birden fazla yerde yangın çıkmasının şaibe doğurduğunu kaydederek, "Hukuk bununla ilgili gerekli araştırmayı yapacaktır. Bizim yapmamız gereken maddi durumumuz, imkanlarımız ne olursa olsun doğal afetler karşısında yardımlaşma, dayanışma, birbirimize destek olmaktır. Bizler elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yardımsever vatandaşların gösterdiği ilgiye de değinen Yazıcı, şunları kaydetti:

"Yardımsever vatandaşlarımız sayesinde telefonlarımız susmuyor. 'Nasıl yardım toplayabiliriz' diye soruyorlar. Ortaklaşa yapacağımız bu çalışmalarla oraya tankerlerimizi de yolluyoruz. Bu yapılan şey sadece Manavgat'a yapılmıyor. Küresel ısınmanın yaşandığı bir dünyada yeşilliklerin yok edilmesi, faunanın yok edilmesi, dünyaya ve insanlığa yapılan bir suçtur. Sadece ülkemize karşı yapılmış olduğunu düşünmüyorum. Bu durumu insanlık dışı olarak yorumluyorum. Bunu yapanların ne çevreye ne hayvana ne insana saygısı olmayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Yine iyi niyetimi koruyarak mevsim anormallikleriyle beraber başlayan yangınlar olmasını diliyorum. Bu şekilde insanlık dışı hareket edenlerle aynı ülkede yaşamaktan, insanın utanç duyduğunu söylemek istiyorum. Ciğerlerimiz olan ormanları yok etmenin insan öldürmüşçesine büyük cezalarla cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Tekrar başımız sağ olsun, tüm ülkem adına geçmiş olsun. Elimizden gelen tüm yardımları ulaştıracağız."

Türk Kızılay Tuzla Şubesi Başkanı Sebahattin Demirci tırlarla bölgeye temel ihtiyaç malzemelerinin gönderildiğini belirtti. Demirci, bölgedeki koordinasyonu AFAD'ın sağladığını, Kızılay'ın da arazide olduğunu kaydederek, gelen taleplere göre yardımları topladıklarını bildirdi.


Kaynak: aa