‘Yoldan alırız’ diye evden çıkarak çocuklarını sınava gireceği okula götüren aile, tüm iş yerlerinin kapalı olduğunu unutunca su bile temin edemedi. Aile, mağduriyetini gideren İzmit Belediyesine “Evlatlarımızı düşünmüşsünüz” diyerek teşekkür etti

Sokağa çıkma kısıtlaması ve LGS nedeniyle öğrencilerin sınavda dikkatlerinin dağılmaması için sabah açık olmayan bakkal ve gün boyu kapalı olan zincir marketleri açık sanan aile, sınav öncesinde ‘Yolda alırız’ diye düşündükleri suyu bile temin edemedi. Su alamadıkları için üzülen aile, okulun önüne geldiklerinde kendilerine uzatılan ikramlarla mutlu oldu. İzmit Belediyesi vatandaşların ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için okul önlerinde su, meyve suyu, kek ve kolonya ikram ederek tüm vatandaşların yanında oldu.

DUYGU DOLU MESAJ

İzmit Belediyesi ekiplerine ulaşarak onlara teşekkürlerini yazılı olarak ileten Veliahmet Mahallesi sakinlerinden Halil İbrahim Tuta, “Evlatlarımızın LGS sınavına girdiği bugünde bakkal ve marketlerin kapalı olduğunu biz tabii ki unuttuk. Evden ‘Yolda su, meyve suyu, kek, atıştırmalık bir şeyler alırız’ diyerek çıktık. Ama kapalı oldukları sonradan aklımıza geldi. Okulumuzun önüne geldiğimizde bir de ne görelim! Başkanımız bizim evlatlarımızı düşünmüş. Allah sizlerden razı olsun. Bu davranışınızdan dolayı ailem adına tebrik ve teşekkür ederim" dedi.

Editör: TE Bilisim