Kimine göre 16 bin kimine göre de 22 bin üyesi olan Gebze Ticaret Odasının 04 Ekim’de yapılacak olan seçimi öncesi Mevcut başkan Nail Çiler ile Gebze’ye geldiğimiz günden beri tanıdığımız Özcan Dal’ın yarışacağı konuşuluyordu.

Önceki akşam bir dost cemiyetinde bir araya geldiğimiz arkadaşlarımız ile başlayan “Gebze Ticaret Odası seçimini kim kazanır.?” sorusuna belli sayıdaki arkadaşımız “Özcan Dal kazanır” şeklinde görüş belirtince kendilerine anında “ Özcan Dal’ı aranızda en eski tanıyanlardan birisiyim Özcan Dal ticarette son derece başarılı marka olmuş bir isim ancak STK’larda hele hele siyasette başarılı olması mümkün değil zira son derece kırılgan bir yapıya sahip olduğundan kendisinin öne çıkıp “düşün peşime” hareketinden çok “Beni belli bir kitle önersin” noktasında duruyor, etrafına aşırı güveniyor, bir kişinin bile güvensizliği Özcan Dal'ı yola çıkmaktan alıkoyuyor, geldiğimiz noktada “Ben arkada durayım sen öne geç diyecek kişi yada kurum kalmadı” dediğimizi hatırlıyoruz.

Özcan Dal Gebze MÜSİAD üyesi, dolayısı ile GTO gibi bir kurumun başkan adaylığı için ister istemez üyesi olduğu MÜSİAD yönetimine gidip “benim böyle bir niyetim var önce sizden destek istiyorum” demesi son derece normal.

Ancak ticari hayatta başarıdan başarıya koşan Özcan Dal gibi bir ismin MÜSİAD’ın üye yapısına ve genel anlayışına bakar bakmaz “Buradan bana değil aksine Nail Çiler’e çok büyük destek çıkar” sonucunu görmesi lazımdı göremedi.

Bugün öğlen saatlerinde bizi arayan bir dostumuz “-abi Özcan Dal şu an Gebze 3. Noterliğinde senin için belki bir haber değeri olabilir” dediğinde işlerin hiçte Özcan Dal’ın istediği noktada olmadığı kanaatine vardık.

Kısa birkaç telefon görüşmesinden sonra “Özcan Dal’a destek vereceğiz “ dediği söylenilen MÜSİAD’ın bir anda “Biz GTO seçiminde tarafsız kalacağız” demesi üzerine Özcan Dal’ın “ Benimle olacağınızı söylemiştiniz şimdi sanki biraz bölgecilik ve hemşericilik yapıyorsunuz, bu noktadan sonra benim GTO adayı olmamın daha da önemlisi MÜSİAD üyesi olarak kalmanın bir anlamı kalmadı” diyerek istifa kararını gece yarısı verdiğini ve bugün (12 Eylül 2022 Pazartesi) Gebze 3. Noterliğine giderek MÜSİAD üyeliğinden istifa ettiğini öğrendik.

Özcan Dal’ın GTO başkan adaylığından çekilmesinin Nail Çiler’e ne ölçüde yarayacağı ile ilgili sorunun cevabı “Çok hemde çok yarayacak” olacaktır, Bu saatten sonra 16 bin üyesinin oy kullanma hakkı bulunan GTO’da 42 komitede yapılacak seçimde

Her komitede seçilecek 7 üyenin kim olacağı

Seçilen komite üyeleri arasında 96’sı meclis üyesinin kimlerden oluşacağı sanki biraz formalite olacak diye düşünüyoruz.

Özcan Dal belki de MÜSİAD’a küsüp yarıştan çekilmekle tarihi bir hata yaptı, Bir yola çıkıldığında “Ali benimle beraber Veli benimle değil” diye düşünmek artık yıllar öncesinde kaldı ve maalesef Özcan Dal’da bu yanılgıya düştü.

Bu yazıyı yazmadan önce Özcan Dal’ı iki kez aradık ama telefonumuzu açmadı, Belki meşguliyetten belki de gazetecilerin sürekli aramasından yorulduğundan içerisinde bulunduğu durumu bir kez de bizimle paylaşmak istemedi, Sağlık olsun.

Biz Özcan Dal’ı seviyoruz, siyasette, STK’larda ayrı noktalarda olsak bile bu memlekete yaptığı faydalı hizmetler dolayısı ile sevgimiz devam edecek.

Son Söz: GTO başkanlığı bir dönem daha Nail Çiler’e hayırlı olsun.

Editör: TE Bilisim