Uzun zamandan sonra ilk kez eleştirel bir açıklama yapan Cahit Sürüm Sert cümleler kurarak, "2004'ten bu yana Yukarı Hereke'ye bir şey yapılmamış gelen vurmuş giden vurmuş buradaki insanlara değer vermemişler. Biz burada yapılacak olan tesislere sonuna kadar karşıyız.

Onlarca firmaya İş Bitirme belgesi verilmiş. Bu da burada kimin tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl yediğini çok iyi göstermiştir. Şu görünen yolsuzluğu Afrika ülkelerinde dahi göremezsiniz. Selahattin Kabadayılı ile birlikte 6-7 kişi bu sahte evrak olayına karışmış. Şener Söğüt'ün bunun açıklamasını yapmasını bekliyoruz.

Bakıyorsunuz her birinin serveti milyonları aşmış. Yeri geldi vatandaşın elindeki arsaya göz diktiler. Yeri geldi sulandırma yaptılar arza çıkarıp sattılar. Burada Şener Söğüt kendisini kurtarmak için adım atmış. Bu işin takipçisi olacağız.

Yapılan İSU çalışmaları utanç verici. Koca yaz geçti aynı sokağı defalarca kazdılar. Bir su çıkışını bulmak için defalarca kazı yapıyorlar. Bunu beceremiyorsunuz gidin başarabilenden öğrenin. Sokaklar rezil bir durumda, vatandaş yürüyemiyor, tozdan çamaşır asamıyor. " dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan belediye meclis üyesi Fevzi Cambaz İddia konusu olan sahte iş bitirme belgelerini liste halinde kendi gözleri ile gördüğünü ifade ederek, "Yüzde yüzden fazla zamların geldiği günler yaşıyoruz. Bunu eleştirince de hakaret görüyoruz. TÜPRAŞ'ta müdür olan bir arkadaşı başkan yaptılar şimdi borsa da milyonlara oynuyor.

Sahte iş bitirme belgelerini ben gördüm. Namaza koşa koşa giden ilçedeki müteahhitlerin isimlerini gördüm. Ben bu isimleri gördüm, AK Parti'de siyaset yapan, ticaret odasında da isimler var. Hepsi ortaya çıkacak, bir Belediye Başkanının haberi olmadan milyonluk belgeler verilmez.

Ankara'dan gelen 100'e yakın firma var 8-10 tanesi buradan. Belediye dosyalarından kayıtları silinmiş ama hepsini silememişler, müfettişler ortaya çıkarttı. Selahattin Kabadayıoğlu ile 6 memur için soruşturma izni çıktı. Ben dünkü konuşmamda Sevindikli köyündeki çukurlar inşaat atıklarıyla doldurulsun dedim yanlış anlaşıldım. Çöp Fabrikası ve tesislere karşıyız. " dedi.

Editör: TE Bilisim