İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Karaca, İHKİB’in nisan ayında gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurulunda başkan adayı olduğunu açıkladı. İSTANBUL (İGFA) - 2021’i bir önceki yıla yöre yüzde 32,9 artışla 20 milyar 200 milyon dolar ihracatla kapatan hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün çatı STK’sı nisan ayında yeni başkanını seçmeye hazırlanıyor.

Kısa adı İHKİB olan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Nisan ayında gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurulunda Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Karaca'nın aday olacağı duyuruldu. Karaca ve oluşturduğu yönetim seçilmeleri halinde KOBİ’lerin üretime ve ihracata daha fazla katılmalarını sağlamakla beraber hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe perakende mağazacılık yapan firmaların yurt dışına açılmaları için ter dökecek.

Özkan Karaca’nın hedefinde dijital dönüşüme destek ve ara mamul ithalatını azaltmak da var. Ara eleman sorununu eğitim ile çözeceklerini öne süren başkan adayı Karaca, sektörde yaşanan ara eleman sorunu için de formül geliştirdiklerini belirterek, “Üreticilerimizin en büyük sorunlarından biri de yeni personel bulamamak. Sektörümüzün personel ihtiyacını karşılamak için öncelikle usta öğreticiler yetiştireceğiz, sonra kalıcı eğitim birimlerinde bu usta öğreticilerimiz ile kursiyerlerimize eğitim vereceğiz, 45-60 gün arasında gömlek, tişört gibi ürünler dikebilecek hale getireceğiz ve firmalarımıza yerleştireceğiz. Bunun için de ilçe belediyelerimiz ile koordineli çalışacağız. Eğitim Vakfımız bünyesindeki meslek liselerimize desteklerimizi artıracağız. Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde hazır giyimin yoğun olduğu ilçelerde yeni meslek liseleri açacağız. Moda Akademimizi üniversite yapmak için çalışmalar yapacağız. 1992 yılında genç stilistler yarışması olarak başlayan, sonraki yıllarda Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması olarak düzenlenen etkinliğimize triko, çorap ve çamaşır kategorilerini de ilave edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: igf