AKP’li Haldız ailesinin fertlerinden olan, Özgür Kocaeli Gazetesi imtiyaz sahibi Recep Haldız önceki gün bir paylaşım yaparak, “Adı arazi rantçılığı ile anılan hiçbir (mevcut)milletvekili, tekrar aday yapılmamalıdır. Aksi takdirde yaşadığımız şehir bu tür kişi veya kişiler tarafından zarar görmeye devam edecektir” ifadelerini kullanmıştı. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur bu paylaşımı gündemine aldı ve Haldız’ın bu milletvekilini açıklamak zorunda olduğunu söyledi.
AKP İLE YAKIN AİLE
Nusret Acur’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “AKP’nin kentimizdeki tanınmış ailelerinden biri olan Haldız ailesinin genç gazeteci ferdi Recep Haldız önceki günkü açıklamasıyla kamuoyu tarafından tahmin edilen ancak somut olarak bilinmeyen bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. Haldız, AKP içerisinde adı ranta karışan bir milletvekili olduğundan bahsetti. AKP’de yaşananları en iyi bilen isimlerden biri olduğuna inandığımız Recep Haldız aile fertleri dönem dönem il yönetim kurulunda dahi görev almıştı. Türkiye’nin önemli inşaat firmalarından birinin sahibi olan Haldız ailesi zamanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla dahi uçmuştu.
İDDİALARA AÇIKLIK GETİRMELİ
Recep Haldız’ın AKP ile ilgili bu açıklaması söz konusu yakınlık da dikkate alındığında çok önemlidir. Haldız bizim yıllardır ifade ettiğimiz AKP’nin rant zincirindeki sadece bir halkayı işaret etmiştir. Tek bir milletvekili de imar rantçısı bir ismi işaret ettiği için Recep Haldız’a teşekkür ediyorum. Ancak bu paylaşımından sonra kendisinin de bahsettiği üzere bir gazeteci olarak bir başka açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Recep Haldız bu imar rantçısı dediği milletvekilini kamuoyuna açıklamalıdır. Kimi basın kuruluşlarında söz konusu vekilin Mehmet Akif Yılmaz olduğu iddia edilmektedir. Bu iddialara açıklık getirmek Recep Haldız’ın mesleki borcudur.
GÜN GELECEK HESAP SORULACAK
Biz İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı olarak bu ve benzeri rant konularının sadece bir milletvekilinden ibaret olmadığını biliyoruz. AKP neredeyse kurulduğu günden bu yana imar rantları gündeme gelmiş, yaptığı imar değişiklikleri ile yandaşlarına milyonlar kazandırmıştır. Recep Haldız’ın bahsettiği milletvekili buzdağının sadece görünen yüzüdür. Kurulan vakıflar, bu vakıflar üzerinden açılan okullar, devletten alınan teşvikler, elde edilen milyonlar unutulmamalıdır. Bu devleti soyup soğana çevirenler, bir iki kağıt oyunu ile yaptıkları imar değişiklikleri sonucunda milyonları götürenler sanmasın ki bugün cebe indirdikleri yarın yanlarına kar kalacak. Gün gelecek, hesap sorulacak.”

Editör: TE Bilisim