ta!da! firması Görme engellelerin için ürettiği ürünlerin üzerine braille alfabesi gereği kabartma harfler koyarak engellilerin ürünlere daha kolay ulaşmasının önünü açtı.

ta!da! firmasının görme engelliler için geliştirdiği ürünlerde ürünlerin braille alfabesi ile üzerin içerği yazılıyor , ayrıca QR kodu ile sesli bir şekilde ürünlerin içeriği saklama koşulları, son kullanma tarihi gibi önemli bilgiler  anlatılarak engellilerin ürün seçme imkanı tanıbnıyor.

Workinn otelde yapılan etkinlikte görme engellilere sunaulan ürünlerin tanıtımında bir konuşma yapan Engelsiz Erişim Derneği başkanı Dr. Engin Yılmaz."Uzun süredir böyle bir projenin bir parçası olmaktan gurur duymamıştım. ta!da! ekibi ile bir toplantı yaptık “biz tüm ürünlerimizi bir erişilebilir yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Dr. Engin Yılmaz "Biz şunu çok özlemişiz belki normal olanı bu ama “mış gibi yapmayan firmalara” çok ihtiyacımız var. ta!da! “mış gibi yapmayan” bir firma. Braille alfabeli ürünleri çıkarırken bizlerin direktiflerini dikkate aldılar. Bugün özel bir gün değil sıradan bir gün, engelliler günü vs değil. “Mış gibi yapan firmalar”da bizlere özel olan günlere yetiştirme kaygısı var bu tarz projeleri. Ve yaptıkları da çok sembolik şeyler oluyor. ta!da! belirli ürünlerde değil tüm ürünleri için geçerli kıldı Braille alfabesini ve karekod uygulamasını.

Bu ne anlama geliyor bizlerin de her ürüne erişebileceğimiz anlamına geliyor. ta!da! sayesinde bir hayal olmaktan çıktı bizim her ürüne erişim isteğimiz. Kör tüketiciler için çok büyük bir adım bu. Ben kör olarak bir tüketiciyim ve her ürüne erişim hakkım var ta!da! bunu sağladı aslında. Olması gereken bu aslında ama, bunu şuana kadar hiçbir firma yapmadığı için ta!da! minnettarız

ta!da! Hakkında

Türkiye'de ilk kez 1998 yılında mikrodalgaya uygun ambalajda ortam koşullarına dayanıklı hazır yemek üretimi yapan Unifo'nun yenilikçi, genç ve dinamik yüzü olan ta!da! markası 2010 yılından itibaren pratik lezzetleriyle tüketicilerle buluşuyor.

Yeme-içme dünyasındaki trendleri ve değişen sosyal hayat nedeniyle oluşan yeni ihtiyaç ve beklentileri takip eden ta!da!, hazır yemek çeşitlerinin yanı sıra atıştırmalık, müsli, konserve, cam soslar, közlenmiş ürünler, toz ürünler, kahve, outdoor rasyon, donuk ve glütensiz ürün alternatifleriyle her ortam ve her yaşta tüketici için ürünler sunmakta ve çözümler üretmektedir.

Editör: TE Bilisim