İZMİR (İGFA)- İzmir Bergama'da bu yıl ilki düzenlenen Akropol, Asklepion ve Bazalika’da gerçekleştirilen 1. Uçurtma Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

‘İnsanlığa Miras, Çocuklara Emanet Bergama’ teması ile gerçekleştirilen şenliğe Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, Ünlü Klarnet Virtüözü Hüsnü Şenlendirici, UNESCO Bergama Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk, BERKSAV Başkanı Gökhan Gönlügör, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, aileler ve çocuklar katıldı. Akropol, Asklepion ve Kızıl Avlu’da (Bazalika) gerçekleştirilen 1. Uçurtma Festivali’nde, yarının büyüğü olarak UNESCO Dünya Mirası Bergama’ya sahip çıkacak olan çocuklarda kültürel ve tarihi bilincinin artırılması hedefiyle organizasyonun yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Kadim şehrimiz Bergama’mız yaşamın başladığı ilk andan bugüne kadar kesintisiz olarak medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bugün çok anlamlı bir etkinliği gerçekleştiriyor olmanın heyecanını tüm Bergama olarak yaşıyoruz. Çocuklarımız nefes alan tarih Bergama’mızdan uçurtmaları ile diğer UNESCO Dünya Miras Alanları’na tarih kokan selamlarını gönderdiler” dedi.

Bergama’nın eşsiz değere sahip geçmişi ile tarihi ve ören yerleri Akropol, Asklepion ve Kızıl Avlu’da havalanan her bir uçurtma ile diğer UNESCO Dünya Mirası Alanları’na mesajlar ve selamlar gönderdiklerini belirten Bergama Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk, tarih ve kültürel farkındalık için düzenlenen bu etkinliğiin anlamının çok büyük olduğunu söyledi.

Kaynak: igf