Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in kalbi olan İskele Meydanı'nın zemininin sil baştan yenileneceği çalışmaların startını verdi.BURSA (İGFA) - Ulaşımdan altyapıya, çevreden kentsel dönüşüme kadar her alanda Bursa'yı geleceğe taşıyacak yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de yaşam kalitesini yükseltiyor.

Bu kapsamında Gemlik İskele Meydanı'nın da daha konforlu hale getirilmesi amacıyla çalışmalara başlandı. Gemlik'in adeta kalbi olan ancak zamanla deforme olan zemin  döşemelerinin yerine çeşitli dönemlerde yapılan farklı imalatlar nedeniyle hem görüntü kirliliği hem de kullanım zorluğunun yaşandığı İskele Meydanı sil baştan yenileniyor.

Çalışma kapsamında toplam 3180 metrekare alanın 2870 metrekaresinde sert zemin yenileme çalışması yapılacak. Kalan 310 metrekare alan ise yeşil alan olarak düzenlenecek. Yine meydan içi aydınlatma armatürleri de güneş enerjili olarak değiştirilecek ve meydan hem gece hem de gündüz Gemliklilere daha estetik ve konforlu bir şekilde hizmet verecek.

Mevcut zeminin sökülmesi çalışmaları devam ederken, çalışma süresince bölgede yaya ulaşımında sorun yaşanmaması için çalışma alanının dışında bir yaya yolu oluşturulacak