Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun önceki gün İzmir’e gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile yapmış olduğu istişare ve değerlendirme toplantısı, üzerinden 24 saat geçmeden meyvesini verdi. İZMİR (İGFA)- Bergama’ya kısa adı BİLSEM olan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi kurulması kararlaştırıldı. Karar ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Başkan Koştu’yu makamında
ziyaret ederek, teşekkür etti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e teşekkür ederek, “BİLSEM ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Artık BİLSEM öğrencileri İzmir’e gitmeden ilçemizde hizmet almaya başlayacaklar” dedi.

BİLSEM’in kurulacak olması kararı ardından ilçe de öğrenim gören üstün yetenekli öğrenciler, İzmir’de ve çevre ilçelerde bulunan BİLSEM'lere gitmek yerine artık eğitimlerini Bergama’da alabilecekler. Kararın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in önceki gün İzmir’e yaptığı ziyarette Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile yaptığı görüşme ardından kısa sürede alınması Bergama’da vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

 

 

Kaynak: igf