İzmir'de Efes Selçuk’ta 2022 yılının ilk meclis toplantısında bir yıl görev yapacak ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Toplantıda Efes Alan Yönetimi Planı da oy birliğiyle geçti. İZMİR (İGFA) - Yılın ilk meclis toplantısının önemli gündem maddelerinden biri olan Efes Alan Yönetimi Planı da belediye meclisinde görüşüldü. Selçuk Efes Belediye Meclisi'nde planın oylamaya sunulmasından önce Efes Müzesi Müdürü ve Alan Başkanı Cengiz Topal, Efes Selçuk’un Dünya Mirası listesine giriş sürecine ilişkin bir sunum yaptı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan bileşenleri kapsayan Efes Selçuk bölgesinin kültürel ve doğal mirasının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması için stratejik plan niteliği taşıyan, 2022- 2027 yıllarını kapsayan Efes Alan Yönetim Planı, UNESCO Dünya Miras Komitesi’ne iletilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilebilmesi için belediye meclisinden geçmesi gereken plan oy birliğiyle kabul edildi.

EMITT FUARI ÇOK ÖNEMLİ

Ocak ayı meclisinde dilek ve temenniler kısmında konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Efes Selçuk’un bundan daha fazla yararlanılması gerektiğini belirterek, UNESCO’ya girmiş bulunan Efes Selçuk’un, Efes Selçuk Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kapsamlı tanıtım çalışmalarının ve yatırımların verdiği güçle hak ettiği yerini bulması gerektiğini vurguladı. Başkan Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk’un gerçek sahibinin kim olduğunu göstermek adına EMITT Fuarı’na katılımımızı önemsediğini söyledi.

Önümüzdeki turizm döneminde beklentinin ve verilerin Efes Selçuk için çok olumlu olduğunu belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yeniden artışa geçen salgın verilerine yönelik de önlemlerin ve çalışmaların önemini vurgulayarak aşının gerekliliğini hatırlattı.

 

Kaynak: igf