İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen 23 Nisan temalı online şiir okuma yarışmasında dereceye girenler belli olduKOCAELİ İGFA- İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, çocuklar için ödüllü şiir okuma yarışması düzenledi. 22 Mart Dünya Çocuk Şiirleri Günü’nde başvuruların başladığı ödüllü şiir okuma yarışmasına toplamda 54 okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı. 23 Nisan temalı şiir yarışmasında şiirler seçici kurul tarafından değerlendirilerek dereceye giren öğrenciler belirlendi. 

Şiir yarışmasının değerlendirme kurulunda Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi İnanç Doğruoğlu, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Ayşegül Yıldız Ulaş, Aydili Sanat Derneği üyesi Dilek Ayrıbaş, Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Dilek Dila Mert ve Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Taylan Katak yer aldı. 

23 Nisan temalı ödüllü şiir okuma yarışmasında okul öncesi grubunda 1. Cansu Uzun, 2. Masal Mira Koç, 3. Umut Efe Çiçek oldu. İlkokul grubunda 1. Mahizer İslamoğlu, 2. Yusuf Ömer Gezici, 3. Kerim Cantürk oldu. Ortaokul grubunda ise 1. Efsun Kalkavan, 2. Kardelen Atar, 3. Gamze Çiçek oldu. Ödül töreni 23 Nisan Cumartesi günü İzmit Kent Meydanı’nda düzenlenecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek. 

Kaynak: igf