YALOVA (AA) - Yalova Valisi Muammer Erol, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yılı ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Erol, mesajında, İstiklal Harbi'nin Başkomutanı, Cumhuriyetin banisi ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle ve saygıyla yad ettiğini belirtti.

Aziz milletin varlık ve yokluk mücadelesinde büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla 1919'da Samsun'a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlatan Atatürk'ün, 1923'te Ankara'da Cumhuriyet'i kurarak zafere ulaştırdığını hatırlatan Erol, şu ifadeleri kullandı:

"Hayatını ülkesine ve ideallerine adamış, öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla milletinin refah ve mutluluğu için çalışan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki öngörüsüyle tüm dünyanın saygısını kazanmıştır. Bugün bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyet'imizi ilelebet yaşatacak, gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü, itibarlı bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Birlik ve beraberlik içinde kazanımlarımızı artırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma gayreti içerisinde yolumuza her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha en kalbi duygularımla, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun."

Kaynak: aa