Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Gebze Şubesinin, 21 Mayıs 2023 tarihinde 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımının 79. yıldönümü dolayısıyla düzenlendiği etkinlikte Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı konuk oldu. Prof. Dr. Hakan Kırımlı, sürgünle ilgili katılımcılara bilgi verdi. 

"YIKILACAK BİR TARİHE SAHİP DEĞİLİZ"

Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Kırım Tatarları için, "Ölmekle yaşamak, var olmakla yok olmak arasında kalan bir halk" dedi. 1944 Sürgünü'nün kıyamete kadar anılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kırımlı, sürgünü, insanlık tarihinin en büyük facialarından birisi olarak nitelendirerek Kırım Tatar halkının kıyamete kadar yaşaması gerektiğini söyledi. "Yıkılacak bir tarihe sahip değiliz" diyen Kırımlı konuşmasında şunları kaydettii:

"1917'de Rus İmparatorluğu dağıldıktan sonra pişmiş tavuğun başına gelmeyen şeylerin başına gelen insanlar yine ayağa kalktı, toparlandı. Gök bayrak ilk kez 1917 yılında Kırım'da yükseldi ve kadınlar ilk kez seçme seçilme hakkına dünya ülkelerinden çok daha önce sahip oldu. 100 yılı aşkın bir süredir felaketlere şahit olan Kırım Tatarları hiç kimseye zarar vermemiştir. Kırım Tatarlarının öldürdüğü bir bebek, masum bir adam yok"

3. Tiyatro Festivali açıldı 3. Tiyatro Festivali açıldı

Rus işgali altındaki Kırım'da halihazırda yaşanan sorunları ele alan Kırımlı, konuşmanın sonunda katılımcıların yönelttiği soruları cevapladı. 

Bir 13 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi görseli olabilir

ETKİNLİĞİ İZLEMEK İÇİN

Kırım Derneği Gebze Şubesinin sosyal medya hesabından yayınlanan canlı yayını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

https://www.instagram.com/tv/Csgi3lsKNta/?igshid=NjZiM2M3MzIxNA%3D%3DBir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Editör: TE Bilisim