İSTANBUL (AA) - Pendik'te kız arkadaşını döverek bayıltan şüpheli hakkında "canavarca hisle yaralama" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplamda 5 yıldan 16 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tarafların arkadaş oldukları, olay günü müşteki Tuana Koyun'un, şüpheli Gökhan B'yi görmeye gittiği anlatıldı.

İddianamede, Koyun'u ikametgaha şüphelinin arkadaşının aldığı, Gökhan B'nin daha sonra olay yerine geldiği ve kız arkadaşının evden gitmesini istediğini fakat müştekinin bunu kabul etmediği aktarıldı.

Müştekinin evden ayrılmaması üzerine şüpheli Gökhan B'nin, Tuana Koyun'u sürükleyerek evden çıkarmaya çalıştığı, zorla asansöre bindirdiği, burada yumrukladığı müştekinin asansör çıkışında baygın vaziyette görüldüğü kaydedildi.

İddianamede, Gökhan B'nin baygın olan Tuana Koyun'u tekrar kaldırarak darbettiği ve zorla aracına bindirdiği, olay sonrası alınan adli tıp raporuna göre müştekide meydana gelen yaralanmanın basit tıbbi müdahale ile giderilecek nitelikte olduğunun tespitinin yapıldığı aktarıldı.

Şüphelinin, kendisini alkollü olduğu için savunamayacak nitelikte bulunan müştekiyi zorla aracına bindirdiği, asansörde ve asansör çıkışında tekme ve yumruklar ile müştekiye vurarak yaralanmasına sebep olduğu iddianamede değerlendirildi.

İddianamede bu kapsamda, şüpheli Gökhan B. hakkında "canavarca hisle yaralama" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemi ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 4 yıldan 14 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Şüphelinin iki suçtan toplam 5 yıldan 16 yıla kadar cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: aa