İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından "8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Paneli" düzenlendi.

Beyoğlu Atlas Sineması'nda düzenlenen panelde, şehir, şehircilik, insan ile İslam ve şehircilik konuları ele alındı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, moderatörlüğünü yaptığı panelde, siyaset kurumunun böyle bir panel düzenlemesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Şehir insan demek, şehir yönetim demek. Şehrin kaderini ne yazık ki yöneticiler belirliyor ve şehrin kaderini çok şükür ki yöneticiler belirliyor. "dedi.

Yazar Beşir Ayvazoğlu da şehirli olmanın medeniyet anlamına geldiğini kaydederek, Arapçada "medeni" kelimesinin "şehirli" anlamında olduğunu söyledi.

Ayvazoğlu, "Medeniyet, bilim, kültür, sanat, felsefe aslında bakarsanız şehirle inşa edilen şeyler. Şehir denince aklımıza gelen aslında şehirle birlikte var olan kavramlardır." ifadelerini kullandı.

- "İmar etmenin birinci karşılığı şehir hayatının geliştirilmesidir"

Konuşmacı Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, insanın yaratılış vazifesinin yeryüzünü imar etmesi olduğunu anlatarak, "İmar etmenin de birinci karşılığı şehir hayatının yerleştirilmesi ve geliştirilmesidir." dedi.

Yazar Ahmet Anapalı ise İstanbul'da saraylar yapılmaya başlandığında şehrin yaşanabilir olmaya başladığını, bir köy, bir mezra yerine adım adım şehre doğru gittiğini belirterek, "Konstantin 11 Mayıs 330 tarihinde bu şehri başkent yapmaya karar verdi. 11 Mayıs 330, bu şehrin başkent olma tarihidir. Siyaset dışında her şeyin başkenti İstanbul'dur." ifadelerini kullandı.

Panele, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: aa