İSTANBUL (AA) - ​​​​​​​İstanbul 2036 Olimpiyat Çalışma Grubu'nun tanıtım toplantısı, İstanbul Planlama Ajansının (İPA) Florya'daki kampüsünde yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, çalışma grubunu, İstanbul'un 2036 Olimpiyat adaylığı hedefi için çok önemli bir aşama olarak gördüklerini söyledi.

İmamoğlu, "İstanbul 2036" hedefine ulaşmak için birçok çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu çalışmalar arasında en önemlisi, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin merkezi Lozan'a ziyaretimiz ve orada yaptığımız görüşmeler oldu. Temaslarda bulunduk, sunumlarımızı yaptık. Kendimizi ve hedeflerimizi en güçlü şekilde anlattık." diye konuştu.

Görüşmelerde bulundukları herkesin İstanbul'un öneminin farkında olduğuna dikkati çeken İmamoğlu, "Tüm dünyanın buluşma noktası olan bu şehrin spora ve olimpiyatlara sağlayacağı katkıyı, sporun tüm yönetim kurulları net olarak kabul ediyor. İstanbul'da bir olimpiyat düzenlemeyi bizler gibi onlar da çok istiyor ve gerekli koşulların oluşması adına her türlü desteği vereceklerini de söylüyorlar. Önümüzde umut verici bir tablo var." ifadesini kullandı.

- İmamoğlu, İstanbul 2036 için destek istedi

Devletin ilgili tüm kurumlarının, İBB'nin, destek sağlayabilecek diğer yerel yönetimlerin, iş dünyasının, markaların, sivil toplum kuruluşlarının, medyanın ve halkın koordineli bir şekilde hareket etmesiyle mutlu sona doğru yol alacaklarını vurgulayan İmamoğlu, siyasetin günlük çekişmelerinden bağımsız şekilde birlikte hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

İmamoğlu, çalışma grubunda hedefi sadece olimpiyatlar olarak belirlediklerini aktararak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi başta olmak üzere tüm kurumlar ve yetkililerle çalışmak üzere bu yapıyı oluşturduklarını kaydetti.

Bir gazetecinin, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının olimpiyat adaylığını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin sorusunu cevaplayan İmamoğlu, "İstanbul Sözleşmesi'nden İstanbul kenti çıkmadı. Dolayısıyla böyle bir kaygı duymuyoruz. Zaman her şeyi iyileştirir." dedi.

Ekrem İmamoğlu, "Size siyaset engeli konulmaya çalışılıyor mu?" sorusuna ise "Biz ne engelleri aştık. Allah'ın izniyle bu engelleri de aşarız." yanıtını verdi.

Kaynak: aa