İSTANBUL (AA) - Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Kerem Yılmazer, vefatının 19. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre törene, Şehir Tiyatroları çalışanları, sanatçının eşi Göksel Kortay ve sevenleri katıldı.

Denizli'de 1945'te dünyaya gelen Kerem Yılmazer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi ancak sanata yatkınlığı nedeniyle mesleğini sürdürmedi.

Ankara'da özel tiyatrolarda çalışan usta oyuncu, 1960'lı ve 1970'li yıllarda bir yandan seslendirme ve oyunculuk, bir yandan da şarkıcılık yaptı.

Yılmazer, Ömer Lütfi Akad'ın 1972 yapımı "Yaralı Kurt" filminde başrolleri Cüneyt Arkın, Ahmet Mekin ve Şükran Yamakoğlu ile paylaştı. Ardından "Ben Doğarken Ölmüşüm", "Gelin", "Kızım ve Ben" ile "Gökçe Çiçek" adlı yapımların da aralarında bulunduğu çok sayıda sinema filmine imza atan sanatçı, 1978'de Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'nde "İnsanız Biz" adlı şarkıyla sahneye çıkan isimler arasında yer aldı.

İstanbul Şehir Tiyatrolarına 1988'de konuk oyuncu olarak başlayan sanatçı, iki yıl sonra kadrolu oyuncu oldu.

Usta sanatçı, Dormen Tiyatrosu ve Kent Oyuncuları'nda rol aldı. Oyuncu Göksel Kortay'la 1979'da evlenen sanatçı, 20 Kasım 2003'te İstanbul Levent'te gerçekleşen bombalı saldırıda hayata veda etti.

Kaynak: aa