İSTANBUL (AA) - Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunun skuter kullanımı sırasındaki kazaların önlenmesi için başlattığı proje kapsamında 20 bin reflektif yelek bazı üniversitelerde ücretsiz dağıtıldı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, skuter kullanımında olası kazaların önüne geçmek için özel bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Bu kapsamda Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, gençler arasında yelek kullanımının yaygınlaşmasına destek için başlattığı projeyle 20 bin reflektif yeleği ücretsiz dağıttı.

Sosyal sorumluk projesinde kamu ve özel üniversitelerle iş birliği yapan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunca, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Avcılar Kampüsü'nde öğrencilere yelek verildi.

İstanbul ve Galatasaray üniversiteleri ile yapılan iş birliği kapsamında reflektif yeleklerin buralarda da dağıtılması planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Bülent Katkak, yol güvenliği, doğru ekipman ve güvenli motosiklet kullanımını oldukça önemsediklerini belirtti.

Katkak, yol emniyetine dair bilincin oluşması için alınan her türlü kararı desteklediklerini kaydederek, "Yol emniyeti adına atılan her adımın, toplumsal bilincin oluşması ve gelişmesinde kalıcı sonuçlar vermesini temenni ediyoruz." ifadesini kullandı.




Kaynak: aa