İSTANBUL (AA) - Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen "Uluslararası Kadınlar ve Küresel Sorunlar, Çözüm ve Önerileri Sempozyumu"nda insanlığın karşı karşıya kaldığı küresel sorunlara kadınların gözüyle bakılarak, çözüm önerileri tartışılacak.

Üsküdar Üniversitesi, Afrika-Asya Üniversiteler Birliği ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen "Uluslararası Kadınlar ve Küresel Sorunlar, Çözüm ve Önerileri Sempozyumu"nun açılışı, Üsküdar Üniversitesinin Ümraniye'deki NP Sağlık Yerleşkesi İbn-i Sina Salonu'nda gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Kuveyt Emirliği Prensesi Neval Sabah, sempozyumda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Toplumun yarısını kadınların oluşturduğunu belirten Sabah, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu tür faaliyetlerde konuların konuşulması, sorunların dile getirilmesinde vesile oluyor. Günümüz dünyasında özellikle ekonomik sıkıntıların olduğu bir dönemde erkeklerin yanında kadınların duruşu da çok önemli. Son yıllarda Arap kadınları çeşitli haklarını elde etmeye ve hayatın her yerinde olduğu gibi siyasette de yer almaya başladı."

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yapılan konuşmalarının ardından aile fotoğrafı çekildi.

Dünyada insanlığın karşı karşıya kaldığı küresel sorunlara kadınların gözüyle bakarken bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışılacağı sempozyum, yarın sona erecek.

Kaynak: aa