İSTANBUL (AA) - Yenibosna'da, aracıyla seyir halindeyken yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Ayrıkçil ile avukatı katıldı. Maktul Mustafa Erdoğdu'nun ailesi ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunması alınan sanık Ayrıkçil, aracıyla seyir halindeyken Basın Ekspres Yolu'na döneceği için sağ şeride geçtiğini, maktulün de yolun ortasında olduğunu anlattı.

Maktulün, kulaklık ya da telefonla oynadığını görmediğini belirten Ayrıkçil, "Maktulü fark ettiğimde iki şeridin ortasındaydı. Görsem zaten daha erken frene basardım. Bu yol benim sürekli gittiğim yol değildir ancak kullanmadığım yol da değildir. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum." dedi.

Maktulün ailesi, sanıktan şikayetçi olduklarını bildirdi.

Tanık Selman Ş, sanığın kullandığı aracın önünde seyrettiğini belirterek, "Olay gece 01.00 sıralarında oldu. Havada yağış yoktu. Geride üst geçit olduğunu biliyorum. Biz sanığı güvenlik kulübesine aldığımızda, panikle 'Aracımda film vardı, onu sökeyim mi?' diye bir şey dedi." şeklinde konuştu.

Diğer tanık Uğur Ç. de olay günü kuzeni Mustafa Erdoğdu ve Onur Erdoğdu ile evlerine döndüklerini, kuzeni ile orta refüje geçtiklerini, araç çok hızlı geldiği için kendisini geriye attığını ifade ederek, "Araç Mustafa'ya çarptı ve yaklaşık 15 metre sürükledi." dedi.

Mahkeme, dosyanın Adli Tıp Kurumundan dönüşüne karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Maktulün babası Haydar Erdoğdu, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, oğlunun 5 aydır toprağın altında yattığını belirterek, "Sanık dışarıda geziyor. Ben sadece adalet istiyorum. Bir gün bile içeride kalmadı. Onun için adalet yerini bulsun diyorum. 5 aydır rahat edemiyoruz." ifadelerini kullandı.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 29 Mayıs'ta alkollü olmadığı tespit edilen sanık Mustafa Ayrıkçil'in Yenibosna'dan Sefaköy'e seyir halindeyken, yoldan karşıya geçmeye çalışan Mustafa Erdoğdu'ya çarptığı anlatılıyor.

Erdoğdu'nun hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, bilirkişi raporuna göre, maktulün kazanın meydana geldiği noktadan yaklaşık 100 metre gerideki üst geçidi kullanmayarak, bölünmüş yolun refüj kısmından karşıya geçmek istediği, bu şekilde Karayolları Trafik Kanunu'nu ihlal ederek kazada asli kusurlu olduğu, sanıkta ise tali kusur bulunduğu kaydediliyor.

İddianamede, sanık Mustafa Ayrıkçil'in "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: aa