Kartepe Uzunbey Mahallesi’ne yapılmak istenen haddehane ve çelikhane tesisine karşı geçtiğimiz yılın Şubat ayında bölge halkı, STK’lar ve siyasi partiler; yapılması planlanan tesis önünde bir araya gelerek projeye itirazlarını dile getirmişti. Bölge halkı, yapılacak proje ile birlikte yaşanacak çevre sorunlarından bahsederek konunun sadece Kartepe’yi değil tüm Kocaeli’yi ilgilendirdiğini vurgulamıştı. Tepkilerin ardından yapılması planlanan ÇED toplantısı ilk olarak ertelenmiş, aylar sonra tekrar yapılmak istenen toplantı ise halkın yoğun tepkisi üzerine gerçekleştirememişti.

İYİ Parti’nin Kartepe listesi belli oldu İYİ Parti’nin Kartepe listesi belli oldu

Yıldız Demir Çelik tarafından Kartepe’de kurulacak olan yeni bir çelikhane ve haddehane fabrikası için verilen itiraz dilekçelerine rağmen tesis ile ilgili bakanlık tarafından ‘ÇED olumlu’ kararı çıktı. Alınan kararla ilgili bugün CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

“KABUL ETMİYORUZ!”

Kartepe’nin birlik ve beraberlik içerisinde yaptığı mücadelenin kıymetinin altını çizen CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk açıklamasında Kocaeli’ye seslenerek; “Yaşam alanlarımızın katledilmesine karşı yaşam alanlarımızı korumaya çalıştığımız bu süreçte kimse bize bu onayı kabul ettiremez” dedi. Merttürk; “Koca bir tesisi, hem doğa turizmi hem tarım arazilerinin olduğu bir bölgeye getirerek, çevre tahribatının önünü açmak, getireceği trafik yükünün bile bile altında kalmak akıl tutulmasından öte bir karar değildir. Rant odaklı düşünenlerin kendi çıkarları doğrultusunda aldıkları kararı kabul etmiyoruz” dedi.

BU VEBAL SİZE YETER!

Sözlerine devam eden Merttürk; “Kocaeli, sanayi ile anılan bir şehir olmuşken neden halen bu şehrin idarecileri, temiz enerjiyi konuşamıyor da, daha da nasıl havamızı, çevremizi kirletiriz adlı çalışmaların altına imza atıyorlar anlamış değilim. Bu şehri yönetiyorsanız artık ses çıkarın! Yoksa evlatlarımızın yaşam alanını ipotek altına aldığınız bu vebal size yeter de artar bile” şeklinde konuştu.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Merttürk; “Bakın biz sanayiye karşı değiliz, yanlışa karşıyız. Bu şehre sanayi yatırımları Kocaeli’nin bütününe bakılarak yapılmalı diyoruz. Yoksa bu tesisin burada yapılması göz göre göre kötü kaderi yaşamamıza sebebiyet verecek. Bunu istihdamla makyajlamak günü kurtarmak için yapılan bir PR çalışmasıdır. Asgari ücretle, emek sömürüsüyle yapılan istihdamı da, bu göz boyamaları da ret ediyoruz. Tüm bileşenlerimiz, halkımızla birlikte mücadeleyi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim