Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılında yayınladığı bir mesajla milletimizin ve hemşerilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Cumhuriyetimizden aldığımız güçle, şehrimize, Türkiye’mize hak ettiği görkemli, müreffeh yarınları yaşatabilmek için hizmetlerimiz ve projelerimizle ilk günkü aşkla çalışmaya davam ediyoruz.” dedi.

Başkan Büyükakın mesajında, “99. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarımızı, bu topraklar için can veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de minnet ve şükran duygularımızı sunuyoruz. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda Türkiye Cumhuriyetini ve Kocaeli’mizi daha güzel yarınlara ulaştırıyoruz.” ifadesini kullandı.

Başkan Büyükakın, açıklamasına şöyle devam etti:

Türkiye hafızamızı diri tutmamız gerektiğini ifade ederek; Malazgirt’ten girişimizi, Osman Beyin eliyle diktiği çınarı, Fatih’in kadırgalarını; Abdülhamid Hanın can suyu hamlelerini, Samsundaki ilk kıvılcımı ve karanlıkları aydınlatan millet destanı Kurtuluş savaşını unutmamalıyız. Çünkü biz iyi biliyoruz ki bizi toprağa gömmek isteyenler hep olacak ama biz tohum olduğumuzu ve tarihin akışında Türkiye’den daha büyük olduğumuz fikrini ruhen ve bedenen hep yaşatmalıyız.

Dünyanın zor zamanlar yaşadığı bu dönemde, ülke olarak tarihin ve coğrafyanın bize ne kadar kadim sorumluluklar yüklediğine bir kez daha şahit oluyoruz. Savaşlardaki arabuluculuğumuzla, ilkelerimizin sarsılmaz duruşuyla bildiğimiz hak yolda; zulümlerin bittiği barışın hâkim olduğu yeni bir dünyanın mümkün olduğunu herkese haykırmaya devam ediyoruz. Ülke ve devlet olarak verdiğimiz sözleri hayata geçirerek insanlığa daima adalet ve ahlak limanı olduğumuzu göstermenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Yaşadığımız yüzyılda değişen dengelerle birlikte ülke olarak yaptıklarımız ve yapacaklarımızla büyük tarihi akış içinde geçmişimizi aratmayacak büyüklükte işlere imza atmanın eşiğindeyiz. Bilinç ve özgüven dolu icraatlarımızla dünya nezdinde kazandığımız itibar sadece bizi değil, tüm İslam dünyasının umut ışığı olmaya devam ediyor. Bu gücün verdiği inançla Cumhurbaşkanımızın tarihi iyi okumuş ve iyi düşünülmüş diplomatik hamleleri hem bölgesel hem de küresel ölçekte milletimizin göğsünü kabartmaktadır.

Türkiye Yüzyılı ülküsüyle zirve yapacağımız bu zamanda yerli otomobil TOGG’un yapımı, Ayasofya’nın açılması, savunma sanayisindeki ve ulaştırma alanındaki muazzam şahlanmamızla mazimize yaraşır bir şekilde tarihi yeniden yazmanın kritik dokunuşlarını yapıyoruz. Cumhuriyetin ilanıyla elde ettiğimiz tüm kazanımları Türkiye Yüzyılının ses getirecek başarılarıyla taçlandırarak bu asra mührümüzü vurmak istiyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki, Türkiye’nin refahı, dünyanın adalet ve kurtuluş umududur.

Bugün şehrimizin ve ülkemizin en güzel övgülere mazhar olması için var gücümüzle çalışarak cumhuriyet idealinin 99 yıllık aşkıyla halkımızın hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza yaşayacakları zamanın şartlarına göre eğitim imkânları sunuyoruz. Kendinden emin, değerlerine, inancına ve medeniyetine kökten bağlı; geleneğine ve diline vakıf, ailesine ve topluma karşı mesuliyetlerinin bilincinde nesiller yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Çünkü milletin olduğu yerde hizmet, hizmetin olduğu yerde cumhuriyet, cumhuriyetin olduğu yerde gelecek vardır.

Cumhuriyetimizin ilanının 99. yılında Türkiye’mizin bağımsızlığı, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bütün hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Türkiye Yüzyılı’nın ülkemiz ve dünya için huzur ve mutluluk vesilesi olmasını diliyorum.

Editör: TE Bilisim