18 Haziran 2023 Genel Seçim takvimi yaklaşırken siyaset sahnesinde tansiyon her geçen gün dozunu artırarak yükseliyor Seçim sathına girilmiş olmasına rağmen Millet İttifakının adayı henüz belli değil.

Cumhur İttifakının adayı hepimizin malumu olduğu üzere belli ki Recep Tayyip Erdoğan.

Bu ittifaka mensup olan partilerden Doğu Perinçek’in Vatan Partisi ve Mustafa Destici’nin Büyük Birlik Partisi hükümeti yaptığı icraatlar la zaman zaman uyarırken aynı ittifakın ikinci büyük partisi Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan’a kayıtsız şartsız destek veriyor.

Normal olarak her partinin kuruluş gayesi partisini büyütüp iktidar yapmak olmalıyken Türkiye’nin CHP den sonra en eski partilerinden Milliyetçi Hareket Partisi gibi bir partinin öyle bir iddiadan vaz geçip, şartsız şurtsuz AKP iktidarını destekliyor olması; önce içerisinden İYİ Parti kurucularının kopuşuna, sonra büyük çoğunluğu daha önceden Ülkü Ocaklarında Genel Başkanlık, il ve ilçe yöneticiliği yapmış kişiler olmak üzere hızla MHP’den uzaklaşıyor olmaları partide büyük oy kayıplarına neden olmaktadır.

Türkiye’nin son 21 yıllık kaderine mührünü vurmuş AKP iktidarının bugünkü görüntüsü: ekonomiden eğitime, hukuktan dış politikaya savrulmuş, yolsuzluğa bulaşmış Cumhurbaşkanı ve Başbakan danışmanları, milletvekilleri mafya liderleri ve uyuşturucu kaçakçılarıyla boy boy resimleri çıkan bir içişleri bakanı…

 Recep Tayyip Erdoğan’ın karizmatik liderliğine rağmen AKP, yukarıda sıraladığım savrulmalar dolayısıyla hissedilir derecede oy kaybına sebep olmaktadır.

Ama Altılı Masayı oluşturan partiler seçimi kazanacak bir aday çıkarmadıkları takdirde her gün yayınlanmakta olan kamuoyu araştırmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gene de her şeye rağmen kazanabilir olmasını açıklıyor.

O halde Ne Yapılmalı?

Geçmiş yıllarda MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli'nin dahi övgüsüne mazhar olan(o sözlerinin üzerine şuan internet erişimine engel konulmuş) Millet İttifakını oluşturan partilerden Ana Muhalefet Partisi Lideri Sayın Kemal Kılıçtaroğlu’nun son çıkışlarıyla anlaşılıyor ki, Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adaylığına resmen talip.

Kemal Kılıçtaroğlu gerek aktif siyasete girmeden önceki memuriyet hayatında olsun, gerekse siyasi liderliğindeki tutum ve davranışlarıyla tam bir liyakat sahibi devlet adamı görüntüsü veriyor.

Bilinen hayatında kendisini kırığı olmayan ender liderlerden biri olarak tanıyoruz.

Ancak…sokağın ağzı ve yayınlanan anketlerin diliyle HDP olmadan seçim kazanması kendi partisine mensup yetkililerin ve konuşmacıların da belirttiği gibi ihtimal dışı görünüyor.

Şu konu hiçbir zaman akıldan çıkarılmamalı ki, HDP ile işbirliği yapılarak girilecek bir seçimden sonra seçim kazanılsa dahi, Türkiye Cumhuriyetini bekleyen beka sorunları kaçınılmaz olacak.

Bugün yurdumuzun güneydoğusundan ve Kuzey Suriye’den gelen şehit haberleriyle millet olarak ciğerlerimiz dağlanırken, bunda HDP’nin de büyük payının olduğunu hiç kimse yadsıyamaz. HDP’nin gölgesinin düştüğü bir seçim kazanıldığında bu parti daha fazla şımaracak, Demoklesin Kılıcı gibi devletin tepesinde sallanacaktır. Taviz tavizi doğuracak, Türkiye Cumhuriyetince asla kabul edilmeyecek taleplerde bulunacaklardır.

1970’li yıllarda Şerafettin Elçi ve Abdülmelik Fırat gibi isimleri partisinde barındıran merhum Süleyman Demirel dahi hem partilerine hem vatana ihanetlerinin sonucunda: “Kavun değiller ki kıçlarını koklayayım” sözleriyle bu tip insanların ne kadar güvenilmez birer hain olduklarını dile getirmiştir.

Oysaki açıklanan kamuoyu araştırmalarında HDP oyları olmadan da kazanabilecek isimlere rastlıyoruz.

Bunlardan birisi özüne, sözüne, duruşuna güvenilir tam bir devlet adamlığı görüntüsü veren, sokaktaki vatandaşa: “senin Cumhurbaşkanı adayın kim olmalı” sorusunda ilk söylenen isim Mansur Yavaş, diğeri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.

Böyle isimlerin var olduğu bir Türkiye’de HDP ye güvenerek seçime girmek ve “HDP ye de bakanlık verilebilir” gibi sözlerle şimdiden onlara vaatlerde bulunmak ayıyla aynı yatağı paylaşmaktan farksız olmayacaktır. Böyle bir devlet idaresi Türk Milletine ne kazandırır bunu okuyucularımın takdirine bırakıyorum.

Sağlıklı kalın.