14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi siyasi partilerde milletvekili aday adaylığı başvuruları bir bir sona eriyor. Seçime Millet İttifakı çatısı altına girecek Saadet Partisi'nde milletvekili aday adaylığı başvuru süreci tamamlandı. Partinin Kocaeli Teşkilatı tamamlanan sürecin ardından 41 vekil aday adayı için tanıtım programı düzenledi. Luxor Garden Hotel'de gerçekleşen aday adayı tanıtım programında il başkanlığı görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olan Zafer Mutlu başta olmak üzere diğer vekil aday adayları, parti teşkilatları ve üyeleri katıldı.

SEÇİME GİDECEĞİZ, DEĞİŞİME GİDECEĞİZ

Saadet Partisi Kocaeli Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Halil Kayın, tanıtım programı konuşmasında şunları söyledi: "Kardeşliği, huzuru, eşit paylaşımı öğütleyen Ramazan Ayı'ndayız. Bu ayda kötülüklerden arındırıp, bayrama ulaşacağız. Önümüzdeki günlerde inşallah çifte bayram yapacağız. 14 Mayıs' ta seçime gideceğiz, değişe gideceğiz. Bugün değişimin öncüsü olarak buradayız. Bu salonda dürüst, çalışkan aday adayı olan arkadaşlarımız var. İstedik ki burada coşkuyu birlikte yaşayalım. Kocaeli'mize, milletimize ve ülkemize yaşanacak olan değişimin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

HUKUK DEVLETİ OLMAYI TERCİH EDECEĞİZ

Buradan mesaj vermek isterim, bavullar hazırlansın. 14 Mayıs'ta yapılacak tercihle korkuyu ret edeceğiz, gençleri tarafından terk edilen ülke olmayı terk edeceğiz. Torba yasalarla, KYK ile yönetilen ülke olmaktan vazgeçip, hukuk devleti olmayı tercih edeceğiz. TRT'yi açamaz olduk, biz TRT'yi yeniden devlet kanalı olarak inşa edeceğiz. Bu ülke faturasını kendi ödeyebilen insanların ülkesi olacak. Biz dün olduğu gibi güçlünün değil, haklının yanında olacağız. Millet İttifakı milletin mayasıdır. Bu ittifakı millet karmıştır. Seçim süreci boyunca çalışacağız. 14 Mayıs Millet Bayramı şimdiden kutlu olsun."

PARLAMENTER SİSTEME GEÇMEK İSTİYOR

Geçmiş dönem Kocaeli İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Zafer Mutlu, konuşmasında şunları söyledi: "Saadet Partisi olarak biz ne istiyoruz? Bu sorunun cevabına bakmamız lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi maalesef uymadı ve halkın büyük bir bölümü parlamenter sisteme geçmek istiyor. Bu sistem yasama, yürütme ve yargıyı bir elde topladı. Bugün talimatlarla uygulamalar hayata geçmekte. Yürütme Cumhurbaşkanlığı’na bağlı ama bu durumun kötü yansımasını depremde gördük. Hukuk sisteminde bağımsız hakim ve savcı neredeyse kalmadı. Bu sistem dünya herhangi bir ülkeye ve milletimize uymamıştır.

VATANDAŞIN UMUDU OLMUŞTUR

Ortaya koyduğumuz mutabakat metinleri ile bu sistemle vedalaşacağız. Millet İttifakı vatandaşın umudu olmuştur. İnşallah 15 Mayıs sabahında çok daha iyi bir Türkiye'ye uyanacağız. Bu sitemle uçacaktık ama olmadı, olmuyor. Bugün yoksulluk sınırı 31 bin TL ama asgari ücretin 8 bin 500 TL olması ile övünülüyor. 14 milyon emeklimiz var, bundan sonra 7 bin 500 TL alacakmış. Bu bir lütuf olarak açıklandı. Toplumun yüzde 12'si et ve et ürünlerini günlük tüketebiliyor. Saadet Partisi bu nedenlerden dolayı iktidarla anlaşamaz, bir arayıştayız, Millet İttifakı o arayış. Seçimin herkes adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

KAPI KAPI GEZİP, SAHADA YER ALACAĞIZ

Bursa'da Gürsu Belediye Başkan adayı Halit Şefikoğlu AK Parti lehine 'Bağımsız'ca çekildi Bursa'da Gürsu Belediye Başkan adayı Halit Şefikoğlu AK Parti lehine 'Bağımsız'ca çekildi

Aday adayı tüm arkadaşlarımız ve ittifak paydaşlarımızla kapı kapı gezip sahada yer alacağız. Herkes 'Saadet Partisi ile CHP nasıl bir araya gelir?' diyor ama geçmişte Erbakan hocamız geçmişte ne yaptıysa biz onu yapmaya çalışıyoruz. Geçmişte cemaatler hocamıza en büyük muhalefeti yapıyordu, bugün de aynı durumu yaşıyoruz. O dönem Kıbrıs Barış Harekatı, Edirne' den Kars'a fabrikaların kurulması, Hac vazifesi için kara yolu ile Mekke’ye ulaşım imkanı sağlandı. Şeytanlaştırmaya çalışılan CHP ile biz bunları yaptık. Cumhurbaşkanı Adayımız bugün Kemal Kılıçdaroğlu’dur."

SAADET PARTİSİ’NİN KOCAELİ TEŞKİLATI MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI:

Mehmet Ali Belek
Murat Uzar
Cemile Çağlin
Furkan Dursun Taş
Özcan Özdemir
Erkan Örs
Latif Gökhan Durtaş
Mahmut Demir
Cuma Ayvaz
Ozan Yasin
Necati Korkmaz
Mesut Özlem
Mustafa Türel
Yavuz Vural
Volkan Gemiksiz
Şükran Gümüş
Enes Alaca
Ersin Er
Mustafa Çal
Muhammet Zeki Er
İbrahim Akgündüz
Yaşar İsmail Yıldız
Mustafa Özsoy
Betül Yılmaz
Cemile Çağlin
Mehmet Fındıkçı
Emirhan Bölükbaş
Alaaddin Çakmak
Fatih Salihoğlu
Emine Erbaş Yıldırım
Ömer Faruk Karakoç
Hakan Bıkmaz
Fatih Polat
Handan Zehra Gürses
Mustafa Baştürk
Mehmet Ali Tahtalı
Neşe Küçükemirler
Mahmut Demir
Zafer Mutlu
Birol Aydın
Sinan Ejderoğlu