İSTANBUL (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 17. hafta kapanış maçında konuk ettiği Sakaryaspor'u 3-1 yenen Pendikspor'un teknik direktör Osman Özköylü, güçlü bir rakibe karşı kazandıklarını söyledi.

Maçın ardından Pendik Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Osman Özköylü, çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Özellikle son haftalardaki rakipler; güçleri, hedefleri ve yapmak istedikleriyle çok önemli takımlardı. Eyüpspor, arkasından Çaykur Rizespor ve şimdi de Sakaryaspor. Sakaryaspor belki bulunduğu yer itibarıyla istediği noktada olmasa da bence çok iyi bir takım. Serkan (Özbalta) Hoca'yla iyi oynamaya çalışıyorlar ama yaptıkları hatalar pahalıya patlayabiliyor. Biz bundan faydalanmasını bildik ve iki golle öne geçtik." dedi.

İki golden sonra Sakaryaspor'un değişikliğe gittiğini, 10-15 dakika saha içinde istediklerini yapamadıklarını ve rakibi karşılayamadıklarını aktaran Özköylü, şöyle devam etti:

"Fazla oyuncularıyla, özellikle beklerle sahamıza gelmeye başladılar. Sonra organizasyon değişikliğine gittik ve oyun dengelendi. İlk yarının son bölümünde rakip daha iyiydi diyebiliriz. İkinci yarı da risk aldılar. Biz de topu onlara verdik. Hızlı hücumlarla pozisyonlara girdik ve penaltı kazandık. Sakarya, çekindiğimiz bir takımdı. Bundan önce karşılaştığımız iki rakiple bile bu kadar zorlu bir maç oynamamıştık. O yüzden 3 puanı çok önemsiyorum. Son haftalarda kaybettiğimiz puanları telefi etmek önemli. Pendikspor camiası için önemli bir gece. İlk kez gece oynanan bir maçta 3 puan almak bizi daha çok sevindirdi. Arkadaşlarımı kutluyorum. Şimdi önümüze bakacağız. Kalan iki maçı da kazanmak istiyoruz. Geldiğimiz nokta bizim için sevindirici."


- Özbalta: "Biz daha iyi olmalıydık"


Sakaryaspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta , gol yemedikleri uzun bir zamandan sonra yenildiklerini dile getirerek "İki maçta minimum 4 ya da 6 puan almayı hesaplayıp, devre arasında daha huzurlu bir ortamda çalışmak istiyorduk. Buraya kazanmak için geldik. En coşkulu haftalarımızdan biriydi. Odaklanmamız çok iyiydi. Maçın başında yenilen iki golü hiç kimse hesap edemedi. Sonra bir gol atıp onların paniklemesine neden olduk." ifadelerini kullandı.

Pendikspor'un kadro kalitesi ve organizasyon açısından iyi bir takım olduğunu vurgulayan Özbalta, "Golü bulduktan sonra onların paniklemesiyle daha da morallenip, ikinci yarıya çıkarken önce beraberlik sonra galibiyet noktasına geleceğimize inanıyorduk. İlk yarı sonunda iki oyuncu değiştirdik. Yine hesapta olmayan ama penaltı da olmayan bir pozizyonda gol yedik. Tabii insan sinirleniyor. Maçtan sonra izleyince gerçekten bazen gri pozisyonlar olur ama burada enteresan. Yine de biz daha iyi olmalıydık. Daha iyi işler yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Yukarıdaki grubu yakalayacak noktaya gelmeleri içi sıkı çalışmaları gerektiğini kaydeden Özbalta, "Araya girmeden önce son haftamız. Son maçı alıp, yukarıda yer bulup, devre arasında eksiklerimizi giderip, ikinci devrede, içeride-dışarıda seri yakalayan bir takım haline gelmek zorundayız. Yenildik ve bunu kabul etmek, hazmetmek lazım. Bunun üstesinden gelmeliyiz. Son maçta iyi bir skorla ayrılıp, devre arasına sağlıklı bir giriş yapmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: aa