Üniversite -Sanayi işbirliklerini geliştirme ve arttırmaya yönelik, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk öncülüğünde üniversite yönetimi ve akademisyenleri tarafından Hyundai Motor Grubunun Kocaeli’deki üretim tesisleri olan Hyundai Assan’a bir ziyaret gerçekleştirildi.

Kocaeli'nin önemli sanayi kuruluşlarından ve Hyundai’nin Kore dışında açtığı ilk yurt dışı fabrikası olma özelliğini de taşıyan, Hyundai Assan’a düzenlenen ziyarette Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit, Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO Müdürü Prof. Dr. Engin Özdemir, MYOK Koordinatörü Doç. Dr. Abdülkadir Cengiz, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Türkcan, Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uçar, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aziz Armağan Arıcı, Mühendislik Fakültesi Fakülte Sanayi İş Birliği Koordinasyon Başkanı Prof. Dr. Sedat Karabay, Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Erdil ve Mühendislik Fakültesi Otomotiv Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şeref Soylu eşlik ederken Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın da hazır bulundu.

Hyundai Assan İdari Birimler Direktörü Barbaros Yıldırım’ın karşılama konuşması yaptığı ziyarette Fabrika Halkla İlişkiler Müdürü Serdar Uğur, fabrika hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi olarak ülkemize katkı vermek adına çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü belirtti.

Kocaeli Üniversitesi olarak 1. Ligde olduğumuzu ama üst sıralara çıkmamız gerektiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Paydaşlarımız olan sanayi kuruluşlarıyla temaslarımızı arttıracağız. Hyundai ile üniversite olarak geçmişten süre gelen bir temasımız var. Kocaeli Üniversitesine önemli destekler sağladılar. Bu desteklerin daha da artacağına, ortak çok sayıda proje, araştırma, yeni çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum." dedi.

Kocaeli Üniversitesinin araştırma üniversiteleri arasında yer alması için var güçleriyle çalışacaklarını bir kez daha vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Sizlerle geçmişte yaptığımız çalışmalarımızı biliyoruz, yapacaklarımızın da farkındayız. Sizlerin imkanları bizim bilgi birikimimiz birleştiğinde önemli işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Bu çalışmalar Kocaeli Üniversitesi'ni araştırma üniversitesi olma yolunda bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Bunu çok önemsiyoruz. Pek çok alanda birlikte çalışmalar yapma imkanımız mevcut. Hyundai gibi ülkemiz ve kentimiz için önemli ve kıymetli bir sanayi kuruluşu ile sıkı işbirliği içerisinde olmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından, Hyundai fabrikasının dört üretim atölyesi gezildi. Üretim bandında başlangıcı olan pres atölyesinden, montaj atölyesindeki son işlemlere kadarki süreç, Hyundai yetkilileri tarafından Üniversitemiz yönetimi ile bire bir paylaşıldı. Yapılan ziyaret aile fotoğrafı çekilmesi ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim