Anne, bu sebeple kızının sağlığının bozulduğuna dikkat çekti. Anne Gamze Bengü Turgut, kızı Melek Seden Bozbay’ın 3,5 yaşında iken eski eşi Münir Selman Bozbay ile ayrılma kararı verdiklerini ifade ederek, “O süreçte alelacele nöbetçi mahkeme ile ne olduğunu anlayamadan velayeti babaya verdiler ve mahkeme süreci de yaklaşık 7 yıl sürdü. Daha sonra Yargıtay’a gittik ve Yargıtay babayı ağır kusurlu buldu ve tazminat ödemeye mahkum etti” dedi. Kendisi için asıl önemli olan kızı olduğu için Gebze 5. Aile Mahkemesinde tekrar velayet davası açtı.

Mahkeme tarafından yanlışlığın farkedilerek kızının velayetinin karardan itibaren kendisine verildiğini, fakat babanın tüm bunlara rağmen çocuğu icra ile almak istediğini, bu konuda yasal boşluk olduğunu söyleyen Turgut; “Baba İzmir’e gitti ve orada kalıyor. Kızımla da ilgilenmiyor. Kızımız burada dedesi ve babaannesi ile birlikte kalıyor. Kızımın hem annesinden hem babasından bu şekilde mahrum kalması son derece yanlış. Mahkemelerin bu tür kararları verirken küçük çocukların uzun süren itirazlarda en uygun kiminle kalacaksa onun yanında kalmasını sağlamaları gerekiyor“ dedi. Açtığı dava sonrası Gebze 5. Aile Mahkemesinde 24 Kasım tarihinde son duruşmanın yapıldığını ve mahkemenin velayeti kendisine verdiğini ifade eden Turgut; Hatta Hakim herkesin huzurunda kızını bu akşam alabilirsin dediğini, bu sebeple kızını o akşam alarak eve geldiklerini söyledi.

MAHKEME HEYETİNDEN ADİL KARAR BEKLİYORUZ

Gamze Bengü Turgut, Mahkemelere başka birileri etki mi ediyor ve edecek mi anlamış değilim. Kızım annesi ile kalmak istediğini defalarca söylemesine rağmen hukuk beni ve çocuğumu mağdur ediyor. Mahkemenin ilk kararından sonra benimle kalmaya başlayan kızım Gebze’de özel bir okulda çok başarılı bir şekilde okuyor ve babasının yasal boşlukları kullanarak ek kararlarla yeniden kendisini zorla alma ihtimali olması kendisinin sağlığını iyice bozuyor.“ dedi. Melek Seden'in babası ise Avukatları vasıtası ile Yüksek mahkemenin kesin kararı gelene kadar babaannesi ve dedesinin yanında kalması için icra takibi başlatacağını söyleyerek aileyi tehdit ediyor. Seden şimdi korku ve endişe içinde görevlilerin kendisini almaya gelmesini bekliyor. Morali bozuldu ve rengi soldu. Direneceğim diyor ama korkuyor. Hatalı işletilen kurallar ne yazık ki çok acımasız. 11 yaşındaki çocuğun fikrini kimse sormuyor. Babası onu muhatap almadığını söylüyor..Haykırmak istiyor, video çekiyor ve herkesin izlemesini istiyor,Davanın görüleceği Sakarya’daki istinaf mahkemesi heyetinin adil bir karar vermesini bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim