Gece yarısı haber göndererek, sabah TV'de yayına günlük haber görderdiğimiz Halk TV ve aynı zamanda havuza düşmeden önce Akşam Gazetesinde benim eski Genel Yayın Yönetmenim, Gazeteci Ismail Küçükkaya'yı dinlemek için tv açtım.
İsmail Küçükkaya'nın bu sabahki konuğu,İyi Partili Avukat olan hanımefendiyi dinlerken, bende bir yandan  randevuma gitmek için hazırlanıyordum ki Halk TV'deki sabah programını sunan Anne sever İsmail Küçükkaya'nın sorusu geldi. 
-Siz ne iş yapıyorsunuz?
-Avukatım..
Partideki göreviniz ne?
-Şu andaki iktidarın mevcut bakanları karşısında, 'İYİ Partinin Gölge Bakanları' ekibi içerisinde bulunan 'Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın karşıtı olan  İYİ Parti Sosyal İşler Başkanlığı denilen bir kurum kurduk, bende o ekibin yönetimindeyim!" diyor ve devam ediyor..
Başta çocuklar olmak üzere insan hakları, kentte, köyde yaşanan sorunlar, ekomomik sıkıntıları ve kadınlar için kısaca her konuda duyarlı ve iş bilen yani liyakatlı olduğunu anlatıyordu. 
Kısacası Tv’ye çıkacak kadar önemli bir yerde olduğunu ve zaman zaman da Küçükkaya'nın işine müdahale edip, bir Avukat edasıyla partisini, kendi bilmişliklerini savunuyordu.
Sohbet ve sorular devam ederken tecrübeli gazeteci Küçükkaya bir anda sordu: 
'Anneniz yaşıyor mu, emekli mi?' diye..
"Hayır annem emekli değil.. Ama rahmetli babamdan kalan  emekli maaşı alıyor!" şeklinde cevap verdi. 
Tabi bu soru üzerine şok olup kem kümleyen hanımefendi paniklerken
Küçükkaya'dan sorular gelmeye devam ediyordu.
-Anneniz kaç TL maaş alıyor?
Memleketi kurtarmaya aday bir partinin liyakatlı gölge bakanı beni ve Küçükakaya'yı şok eden bir cevap olan yanıtında,
"Bilmiyorum annemin dul maaşının ne kadar olduğunu!" diyor ve devam ediyordu: 
" Annemle Avukat olan kardeşim ilgileniyor, bakımı ile de kardeşim ilgileniyor. Ne kadar maaş aldığını bilmiyorum!.."  deyiveriyordu...
Bu arada beni düşündüren konu,
olur ya iktidar değişimi gerçekleşirse, 6'lı masanın kazanma şansı olurda yeni bir iktidar, yeni bir Cumhurbaşkanı ve bu Avukat hanımında aralarında olduğu yeni milletvekilleri ortaya çıktığında bu ekiple mi olacaktı..
Yani ülkeyi yeniden toparlamak, düzenlemek için başta; İnsan hakları, çocuk hakları, kadın hakları v.s." gibi sorunları ve anasının maaşının ne kadar olduğunu bilmeyenler mi ülkeyi yönetecek?!.
Tamam herşey güzel ama birde ekonomi başta olmak üzere evinin olduğu Kartal meydanında toplanan emeklilerin sorunlarını bunlar, anasının ne kadar maaş aldığını bilmeyenlermi çözecek?!.
Çünkü Küçükkaya'nın konuğu olan Avukat hanımefendi olur ya iktidar olurlarsa başta çocuk hakları olmak üzere ekonomiyi düzelteceklerini başta emekliler olmak üzere var olan sonunları çözeceklerini anlatıyordu. Malesef kendi Annesinin rahmetli babasından kalma dul emekli maaşının ne kadar olduğunu bile bilmediğini itiraf ediyordu.
Şimdi benim de bir sorum var.: "Bu Ülkede Liyakat' dan hayatı, dünyayı, insanları bilen, hak hukuklu olduğunu, mevcut iktidarın bir değil, üç, beş hatta on bir maaşla görevlendirdiğinin Liyakatsız olduğunu söyleyen Avukat hanımefendiye..
Hanımefendi sizin söylediğinizden benim anladığım şu: 
Sayın İYİ Parti Kurucusu Av. Seren Yıldız Öztürk hanımefendinin;
Annesinin ne kadar maaş aldığından bi haber ve benden beter annesiyle bir hayli ilgisiz olduğunu, annesinin bakımını kendisi gibi Avukat kardeşine bırakarak, sorumluluklarından uzak durarak mı bu ülkenin sorunlarını  çözeceksiniz?!.
Yazık hem de çok yazık..