İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda iki aile arasında çıkan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin hakkında 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Mürsel Ağrı'nın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mürsel Ağrı, müştekiler Mehtap Giray ve İhsan Giray ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ağrı, kızıyla damadı Berk Enes Giray arasında tartışmalar yaşandığını, kendilerinin de bu sorunu çözmeye çalıştıklarını, dünürü Hulusi Giray'ın da konuşmak için dükkanına geldiğini anlattı.

Bu sırada yanlarına gelen damadı ile kuzeni Burak Giray'ın sinirli bir şekilde dükkandan ayrılmaları üzerine peşlerinden gittiklerini belirten Ağrı, "Benim beklentim Hulusi ağabey de gelecek, kavgayı ayıracağız şeklindeydi. Arabadan indiğimde taraflar sakinleşmişti ancak bizi gördüklerinde tekrar dövüşmeye başladılar. O sırada bir silah patladı, benim ayağımdan kanlar akıyordu. Bize ateş edecek kimse yok diye etrafıma bakınıyordum, Hulusi ağabeyin elinde silahı gördüm. Aklım gitti, hemen geri çekildim. O sırada ani bir refleksle ve ölme korkusuyla silahımı çıkardım, Hulusi ağabey bana döndü. Hulusi ağabeyi vurduktan sonrası bende yok." ifadelerini kullandı.

Vurduğu kişilerin kendi telefonunda evladım diye kayıtlı olduğunu söyleyen Ağrı, "Hulusi benim öz ağabeyim gibiydi. Vurduğum kişiler düşmanım değil. İşin acı tarafı bu." dedi.

Sanık Ağrı, kayınbiraderi Mahmut Akçay ile damadı arasında daha önceden bir tartışma yaşandığını da dile getirdi.

Duruşmada tanıklık yapan Sevilay A, kavga seslerini duyup dışarı çıktığını ifade ederek, "Hulusi bey ile eniştem Mürsel Ağrı da gelmişti. İkisi arabadan indiklerinde kavga tekrar başladı ve Berk, Beytullah'ın boğazına sarıldı. Arbede çıkınca Hulusi bey, Beytullah'ı hedef alarak sol baldırından vurdu. Sağlıkçı olduğumdan Beytullah'a ilkyardımda bulundum. Onun dışında bir şey görmedim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Mürsel Ağrı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Beyoğlu'nda iki aile arasında 27 Temmuz 2021'de çıkan kavgada, Hulusi Giray'ın, kardeşine ait silahla ateş ederek Beytullah Akçay'ı öldürdüğü, İrfan Akçay ve Mürsel Ağrı'yı yaraladığı anlatıldı.

İddianamede, Mürsel Ağrı'nın da ateş ederek Hulusi Giray, damadı Berk Enes Giray ve Burak Giray'ı öldürdüğü belirtildi.

Giray soyadlı kişiler ile Mahmut Akçay'ın paylaşımları nedeniyle aralarında husumet oluştuğu, kavganın da bu nedenle meydana geldiği aktarılan iddianamede, sanık Ağrı'nın 3 kişiye karşı "kasten öldürme" suçundan 3 kez müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.


Kaynak: aa