İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini anlatan "Buğday Tanesi" filmi, 2 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, henüz daha bebekken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Bayram'ın aynı zamanda seyircilere umut olacak filmin galası, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirilecek.

Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca'nın üstlendiği, başrolünde Kutsi'nin yer aldığı filmin geliri ile İstanbul'da bir engelsiz yaşam merkezi kurulması amaçlanıyor.

Serkan Bayram'ın danışmanlığında Volkan Kapkın tarafından senaryosu kaleme alınan filmin yapımcılığını ise Pro-In Production üstlendi.

Filmin oyuncu kadrosunda Kutsi'nin yanı sıra Erkan Bektaş, Yeliz Akkaya ve Deniz Arna rol alıyor. Filmin müzikleri ise Yıldıray Gürgen'in imzasını taşıyor.

Çekimleri İstanbul'da ve Ankara'da gerçekleştirilen film, Türkiye'nin yanı sıra 6 farklı ülkede daha izleyici ile buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayram, filme ilişkin şunları kaydetti:

"Bu film ile yaşadıklarımdan yola çıkarak topluma rol model olmayı amaçladık. Ayrıca içeriğinde Cumhurbaşkanımızın yaklaşık yirmi sene boyunca engellilerle yakından ilgilenerek gerçekleştirdiği sessiz devrimi de aktardık. Bu film ayrıca Türk siyasi tarihinde, Türk sinema tarihinde de bir ilke imza atacak. En az 10 milyon gişe geliri elde edeceğimize inanıyorum. İnsan odaklı bu film, dört duvar arasında kalacakken, hayata tutunmuş, mücadele vermiş Serkan gibilerin, topluma nasıl faydalı olunabileceğini gösteren bir umut filmi. Bu film sayesinde bir engelli kardeşimiz dahi, hayata tutunma azmini gösterirse film amacına ulaşmış olacak."


Kaynak: aa