İSTANBUL (AA) - Prestijli kalem üreticilerini, koleksiyonerleri ve sanatçıları bir araya getiren ''PenFest'' başladı.

Çırağan Sarayı'nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde, özel tasarım kalemler, hat sanatı için kullanılan kalemler, çeşitli dolma ve cam kalemler izlenime sunuluyor.

Yabancı pek çok koleksiyoner, kalemlerini yine bu festivalde sergiliyor. Sergilenen kalemler arasında değeri 49 bin dolar olan "Eski İstanbul" isimli elmas ve pırlantalardan oluşan bir kalem de bulunuyor.

PenFest'in organizasyon yöneticiliğini yapan Cenk Sözügüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivale bu yıl geçen senelere nazaran daha yoğun ilgi beklediklerini ifade etti.

Sözügüzel, "Her kalem kendine göre çok özeldir. Maddi değer anlamında da çok yüksek değerli kalemler koleksiyonumuzda yer alıyor. Aslında biz alışverişten ziyade kalem severlerin burada ürün deneyimlemesini istiyoruz. Türkiye'de bulunan neredeyse tüm markalar, burada ürününü tüketiciye denetme şansını buluyor. Kalem koleksiyonerleri de tüketiciyle buluşuyor." diye konuştu.

Edebiyat, politika ve iş dünyasından da ziyaretçileri ağırlayan PenFest, üç gün boyunca kalem severlere ev sahipliği yapacak.

Kaynak: aa