Şubat ayında yaşanan depremlerde Kahramanmaraş’ın Oniki şubat ilçesinde, bulunan bir züccaciyedükkânında yer alanve sarsıntı sebebiyle birbirine çarparak kırılan birkaç eşyanın haricinde diğer eşyaların zarar görmediğihaberini günlerce izledik durduk. Bu dükkânın zarar görmemesinin sebebi binanın sağlam temellere oturtulmuş olmasıdır.

03 Mart 2023 günüde siyasette şiddetli bir deprem yaşandı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yaratılan bu depremde “Millet İttifakı” vazosu bir hasar aldı. Şimdi bütün gözler Ankara’da yaşanana gelişmelere çevrildi. Gün içerisinde yapılacak toplantılar, istişareler ve sağduyulu çağrılar neticesinde millet ittifakı vazosunda meydana gelen hasar sadece bir çatlak mı?

Yoksa kopan bir parça mı olduğu görülmüş olunacaktır.

Tabi vazonun onarılması için çok büyük çabalar harcanacaktır. Vazoya tekrar bir bütünlük kazandırılır mı yoksa hasarlı haliyle mi bırakılır bunu gelişmeler gösterecektir.

En azından zarar gören vazonun bir an önce onarılması öncelikli dileğimizdir. Ancak vazo onarılsa da ortada bir gerçek hep göz önünde duracak. Millet İttifakı vazosu artık o eski sağlamlığını kaybetmiştir. Bu vazoya bakıldığın o hasar hep görülecektir.

Temennim odur ki sağlam temeller üzerine inşaa edilmiş olan Millet İttifakı bu hasarını bir an önce onarıp, aynı yolda demokrasi adına birlikte yürümeye devametsin.