Geçtiğimiz günlerde İzmit’te bir arkadaş grubu ile çay içip sohbet ederken konu birden KOTO başkanı Necmi Bulut’a geldi.

Daha önce görmediğim, tanımadığım bir arkadaş “KOTO Necmi Bulut döneminde epeyce durağanlaştı” dediğinde kendisine “ KOTO’dan ve Necmi Bulut’tan nasıl bir aksiyon bekliyorsunuz, Bu kadar olup bitenden sonra Necmi Bulut ve arkadaşlarının KOTO’yu sakin bir liman haline getirmesi kime ne sıkıntı yaşatıyor sorusunun cevabı varmı.?” diye sorduğumuzda sohbet kesildi.

Bu millet pek çok felaketi çok kısa sürede unuttuğu gibi 15 Temmuz sürecini de unutmuş gibi görünüyor, Türkiye’nin tüm urum ve kuruluşlarını Ahtapot gibi saran hainlerin giriştiği başarısız darbe girişimi sonunda KOTO’da meydana gelen hain yuvalanma da dağıtılmıştı.

O süreçte KOTO başkanlığına seçilen Necmi Bulut’un kendi yapısından kaynaklanan “sakin duruşu” sayesinde on binlerce üyesi bulunan kurum herkesin kabul edeceği gibi şaibelerden uzak, sadece işini yapan bir kurum olarak taktir toplamıştı.

Kocaeli Ticaret Odası seçimi 2022 Nisan ayında yapılacaktı.

Ancak TOBB seçimleri erteledi.

Seçimler 2022 yılının Ekim- Kasım aylarında yapılacak.

6-7 aylık bir süre var...

Normal olarak bu süreçte başkanlık için kulis yapanlarda yok değil.

Ancak bizim belli zamanlarda yaptığımız araştırmalar çerçevesinde gördüğümüz odur ki şu anda KOTO’ da başkanlık sorunu yok.

Birebir görüştüğümüz çok sayıda KOTO mensubu “Necmi Bulut’a güvenimiz ve desteğimiz tam” diyerek bir hakkı teslim ediyorlar.

Biz Necmi Bulut’u aşağı yukarı 40 yıldır tanırız, severiz, güveniriz.

Geçen 40 yıllık zaman dilimi içerisinde Necmi Bulut’un hayatında insanları şaşırtacak herhangi bir değişim göremedik.

-Yaşadığı bölge aynı

-Yaptığı iş aynı

-Arkadaş çevresi aynı

-Alışkanlıkları aynı.

Macerayı sevmeyen, harekete geçmeden önce epey bir zaman düşünen Necmi Bulut’un bu özelliği daha da önce belirttiğimiz gibi kendisini “Güvenilir-sakin liman”  yapıyor.

Pek çok kurum ve kuruluşun üyeleri gibi KOTO mensuplarının temel talebi de kurumun hoşa gitmeyen söylemlerden uzak olması.

Necmi Bulut’un bu kadar sevilmesini sağlayan özelliği de bu olsa

Bu zamana kadar esnafı zorda bırakacak yanlışların içinde olmadı..

Bir esnaf şehri olan Kocaeli’de bu tür koltuklarda görev almak kolay bir sorumluluk değildir.

Kabul etmek gerekir ki Necmi Bulut oturduğu koltuktan güç alan değil,o koltuğa güç veren bir başkan.

Allah canına sağlık versin Necmi Bulut..