Bu Başlığı  Belirli bir yaştan sonra  Omurganın Çok riskli bir  Operasyon geçirmeden düzeltimesinin  zor olduğu ve operasyon sonunda ağrılarında durması hususunda hiç bir garantinin olamayacağının ifadesinden sonrakin çaresizliğin ve umudun  bir arada  oluşumu için attım.
Ben Tıp Doktoru değilim ama,
Eşimin bu çok ağrılı hastalığa yakalanmasından dolayı,çok araştırdım,çok okudum ve çareler nelerdir onları tespit ederek kendimize bir yol seçtik, size bu yolu yazıyorum.
 Skolyoz Tıbbi bir anlatımla,
bir kişinin omurgasının yana doğru eğri olduğu tıbbi bir durumdur. Eğri genellikle üç boyut üzerinde "S"- veya "C" şeklindedir. Bazılarında eğrinin derecesi sabitken bazılarında zamanla artar. Hafif skolyoz tipik olarak sorunlara neden olmaz, ancak daha ciddi vakalar nefes almayı ve hareketi etkileyebilir. Ağrı genellikle erişkinlerde bulunur ve yaşla birlikte kötüleşebilir.

Asıl mesele bizim tedavi ve gelişme sürecimizdi.
Eşimin Ağrıları çok ilerlemişti,Özellikle Kış aylarında Hareketler sıfıra yakın ve çok acı vericiydi.
Doktorların ifadesiyle, Ameliyatla İlerlemiş yaşta, Omurganın düzeltilebilecegi  ancak, ağrıların  dinmesi için  garantisi olmayan bir  girişim olacaktı.  Ameliyatsız Bu  yaşamaya alışacaksınız dediler ve ağrı kesicilerle yaklaşık 15 yıl  götürebildik.
Bir Doktorumuzun Aletli Pilates   önerisi ile   ile bir yol haritası çizdik.
Kocaeli Karamürsel'de
İşletmeciliğini Deniz Devrim Kutlu’nun yaptığı spor merkezi Miss Elit Spor Salonunu tespit ettik.
Araştırmalarımızda , Deniz Hocamızın,Dalında çok büyük referansları olan bir Spor eğitmeni olması bize de güven verdi.
 Sorunumuz anlattık, Röntgen ve raporlarımızı inceledi ve  Çok özgüvenli  olarak takip edilecek yolu anlattı. Kendisine güvendik ve  Aletli Pilates çalışmasına başladik.
Süreç içerisinde Deniz hocamız, hiç bir derin bilgisini esirgemeden bire bir uygulayarak  günden güne mutlu ve huzurlu bir ortamın varlığını hissettirdi. 
İki yıl önce 51 derece Skolyoz eğriliği ile başladık bugün itibari ile Doktorumuzun ifadesiyle 45 dereceye düşmüş ki, Doktorumuz da şaşırdı bu mucize dedi.
Çok mutlu olduk,
Eşimin de azimli çalışmasıyla , dengeli ve kaliteli bir yaşama kavuşturduğu   için Deniz Devrim Kutlu  Hocamızı bir kez daha kutluyoruz.
Sayın hocam,
İyi varsınız,
iyi ki sizi tanımışız, Bize mutluluk verdiniz, 
Sağ olun var olun.