Ülkemizde 06 Şubat tarihinden itibaren ard arda yaşanılan depremler ve binlerce artçılar on bir ilimizde büyük yıkıntılara, on binlerce insanımızın ölümüne ve yaralanmasına sebep oldu.

Yaşanılan bu deprem ile gizlenen birçok gerçeklerde aleni olarak ortaya çıkınca, gerçeklerin söylenilmesine, gösterilmesine imkân tanıyanlara tehditler savrulmaya, hakaretler yapılmaya ve not edilmeye başlanıldı. "Şimdi siyaset yapma zamanı değildir" denilmeye başlanıldı.

Herkes merak içinde kaldı. Siyaset yapmanın zamanı, ne zamanmış diye.

Sayın Cumhurbaşkanımızın “Faiz sebep, Enflasyon netice.” diye unutulmayacak bir teorisi vardır.

Bu teoriyi pekâlâ siyasete de uygulayabiliriz.

Siyaset sebep, enflasyon, fakirlik, açlık, yoksulluk sonuç. Ya da, siyaset sebep,düşük enflasyon,

zenginlik, bolluk sonuç.

Siyaset sebep, Gelir adaletsizliği, zenginin daha zengin olması, fakirin daha da fakirleşmesi sonuç. Ya da siyaset sebep, adaletli gelir dağılımı sonuç.

Siyaset sebep, çürük bina yapımına müsaade edilmesi ve bu binaların depremde enkaz yığınına dönmesi, enkaz altında kalanlara zamanında müdahale edilememesi, on binlerce binanın yıkılması ve yine on binlerce insanın ölmesi ve yaralanması ise sonuç. Ya da siyaset sebep, Depremlerde çok az sayıda can ve mal kaybı, zamanında acil yardımların yapılması, yaraların erkenden sarılmaya başlanması sonuç.

Siyaset sebep,Hava ve su kirliği, çevre katliamı, kıyıların ve ormanların talan edilmesine göz yumulması sonuç. Ya da siyaset sebep, Hava ve su kirliğinin, çevre kirliğinin ve katliamının olmaması sonuç.

 Siyaset sebep, adaletsizlik, hukuksuzluk, anayasaya sadakatsizlik, yargıya müdahale sonuç. Ya dasiyaset sebep, Hak, hukuk ve adaletin var olması, yargının bağımsız ve tarafsız olması, anayasanın üstünlüğü sonuç.

Siyaset sebep, vatandaşların siyasi olarak ayrıştırılması sonuç. Ya da Siyaset sebep, bütünleşmiş, kenetlenmiş, hoş görülü vatandaşların var olması sonuç.

Siyaset sebep, çevre, su ve hava kirliği, sonuç. Ya da Siyaset sebep, doğaya sahip çıkılması su ve hava kirliğinin önlenmesi sonuç.

Siyaset sebep, ormanlarımızın, kıyılarımızın ranta çevrilmesi sonuç. Ya da Siyaset sebep, ormanlarımıza ve kıyılarımıza sahip çıkılması sonuç.

Daha birçok şeyler söylenebilir.

Vatandaşların soluduğu havanın, içtiği suyun kalitesinden, yediği lokmalardan, huzur ve refah içerisinde yaşamasından, can ve mal güvenliğinden, doğanın korunmasından v.s. siyasiler sorumlu olduğuna göre; gerçekleri saklamadan, üzeri örtülmeye çalışılmadan, vatandaşa korku salmadan, gerçekleri söyleyen ve söylenmesinden yana olanlara hakaretler, tehditler ve küfürler yağdırmadan, haktan ve halktan yana dürüst siyaset yapmanın tam zamanıdır.

Kimsenin siyaset yapması da engellenemez, siyaset yapmaması da istenemez.