Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi ve Spor A.Ş. işbirliğinde düzenlenen ‘Engelsiz Bahar Şenliği’ne katıldı.Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin katkılarıyla ‘Engelsiz Bahar Şenliği’ düzenlendi.

Etkinliğe Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık, Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, özel çocuklar ve aileleri katıldı.

Engelsiz Bahar Şenliği’nde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, böyle önemli bir tesisi Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte şehre kazandıran hayırsever Özderici ailesine teşekkür etti.

Herkesin fedakârlıklar yaparak adeta bu mutlu tabloyu oluşturduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, fedakâr annelere de teşekkür ederek, "Sağ olsunlar, var olsunlar. Belediyemizin bu güzel ekibine güven duyarak yavrularınızı emanet etmeniz, burada bizimle aile mantığı içerisinde hareket etmeniz bizim başarımızı getirmekte, şehrimizde bu güzel tabloyu oluşturmakta. Her yerde tesis olabilir ama merhamet olmazsa, şefkat olmazsa, insanlığımızın gereği davranışımızı hayat geçirmezsek, kısacası hayır dua alamıyorsak o zaman bu tesislerin bir anlamı olmaz. Sizlerin hizmetkârı olarak ekibimizle birlikte, sizlere layık olma yolunda Cenab-ı Allah bizlere hizmet fırsatı ve hizmet ömrü versin” diye konuştu.

ÖZEL ÇOCUKTAN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ‘ÖZEL’ ŞİİR

Bu arada Başkan Büyükkılıç kendisine şiir yazan Ahmet Furkan Bostancı isimli öğrenciyle de yakından ilgilendi. Ahmet Furkan, bu okulun bir öğrencisi olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek ‘Geliyorum Memduh Başkan’ isimli şiirini okudu. Büyükkılıç ise Ahmet Furkan’a teşekkür ederek, “İnşallah sizin temennilerinize, duygularınıza, düşüncelerinize, sadece Memduh başkan olarak değil, bir aile olarak çalışan kardeşlerimizle birlikte layık olmayı Cenab-ı Allah bizlere nasip eylesin” dedi.

Daha sonra Başkan Büyükkılıç Spor A.Ş. eğitmenleri tarafından düzenlenen etkinliklere katılarak miniklerin eğlencesine ortak oldu, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: igf