Derince Belediyesi’nin Marmara Mardinliler Derneği ile birlikte düzenlediği Marmara Mardinliler Buluşması büyük coşkuyla gerçekleşti. Katılımın son derece yüksek olduğu gecede sahne alan ünlü sanatçı Murat Kurşun da seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle programa renk kattı

Merkezi Derince Deniz Mahallesi’nde yer alan Marmara Mardinliler Derneği ve Derince Belediyesi iş birliği ile ilçede çok önemli bir etkinlik daha gerçekleşti. Marmara Mardinliler Buluşması adı altında düzenlenen program Yelken Kafe Düğün Salonu’nda gerçekleşirken, etkinliğe katılım son derece yoğun oldu. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Marmara Mardinliler Derneği Başkanı Ekrem Güneri’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Şahin Talus, AK Parti önceki dönem İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, Deva Partisi Derince İlçe Başkanı Zeynep Sudan, Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Sivil Toplum Daire Başkanı Sebahattin Yamak, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Kızıltaş, Sanayici – İş Adamı Abdurrahim Suvay, meclis üyeleri, muhtarlar, STK başkan ve yöneticileri ile Mardinli ve Kocaelili vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN AYGÜN’DEN ÖNEMLİ MESAJLAR

Yelken Kafe Düğün Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşen programda bir konuşma yapan Marmara Mardinliler Derneği Başkanı Ekrem Güneri, sunduğu katkılardan dolayı Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve katılımcılara teşekkür etti.

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de yaptığı konuşmada “Biz büyük bir ülkenin farklı kültürüyle yoğrulmuş insanlarıyız. Bu kültürün ilmek ilmek örüldüğü şehirlerimizden biri de hiç kuşkusuz Mardin’dir. Bu akşam Mardinli kardeşlerimizle bir arada olmak, Mardin'i burada bir kez daha yaşamak için bir aradayız. Asırlardır farklı medeniyet ve kültürlere ev sahipliği yapan barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti Mardinli hemşehrilerimizi bu vesileyle bir kez daha selamlıyorum. Mardin halkı tarih boyunca ülkemizin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkarak vatan sevgisinin her şeyden yüce bir sevgi olduğunu göstermiş, her türlü övgüyü fazlasıyla hak etmiştir. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Hiç kuşkunuz olmasın; bu birlikteliğimiz ay yıldızlı bayrağımız altında sonsuza dek devam edecek” dedi. Çiğ köfte ve çeşitli ikramların yapıldığı gecede sahne alan ünlü sanatçı Murat Kurşun da seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle geceye renk kattı. Programda ayrıca Mardinliler Derneği Başkanı Ekrem Güneri ve yönetim kurulu üyeleri geceye katkı sunanlara çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: TE Bilisim