ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), Kocaeli Bölge Müdürlüğü çalışanları için olası afet senaryolarına karşı "acil durum bilgilendirme eğitim ve tatbikatı" düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, SEDAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği departmanından 4 ve AFAD'dan 2 olmak üzere 6 eğitmenin koordinasyonunda gerçekleştirilen acil durum bilgilendirme eğitim ve tatbikatına yaklaşık 65 Kocaeli Bölge Müdürlüğü çalışanı katıldı.

Hizmet içi eğitimler kapsamında SEDAŞ'ın İş Sağlığı ve Güvenliği departmanı tarafından acil durum bilgilendirme eğitim ve tatbikatı yapıldı.

Çalışanlara depreme hazırlık eğitim seminerleri ve güvenli arama kurtarma tahliye eğitimleri verildikten sonra işletme binasının önünde bulunan toplanma alanında deprem tatbikatı ile yangın tatbikatı organize edildi.

Tatbikat kapsamında, acil durumlarda doğru hareket tarzı geliştirmek, kritik karar alma ve yangın sınıfına uygun müdahale tekniği ve söndürme cihazlarının kullanım becerisini kazandırmak amaçlandı. Acil durumlarda başlangıçtan sonuna kadar sistematik müdahale süreci uygulamalı olarak tatbik edildi.

Tahliye ve tatbikat esnasında binanın tekrar gözden geçirilmesi, kontrol etme ve iyileştirilecek alanların gözlemlenmesinin yanı sıra acil durumlara hazırlıklı olmak için iyileştirilebilecek aksiyonlar tespit edildi.

Kaynak: aa