Beş ay kalan seçim gündemini unutturmak, %185'i bulmuş enflasyonun nedenini 3 harfli marketlere yükleme çabası içinde olan iktidar ve sözcüsü MHP'nin savaş tamtamlarını yeniden çalıp, insanlara gerçek gündemi unutturmak, yaşananları görmesi gereken gözleri başka yöne çevirme telaşı içinde olan iktidar, Güneydoğu'da sınır ötesine geçmek isterken Doğu'daki, Kafkaslara açılan sınırları tamamen unutmuş durumda.
Sadece hükümet ve her geçen gün oyları iyiden iyiye eriyen ortağı mı unuttu acaba? 
Örnek ilişkilerin yeniden kurulacağı söylenen ama bugüne kadar bir adım atılamayan Ermenistan'a açılan Doğu Kapısını, yıllarca gece kondu misali kulübelerde sözde hizmet veren, ama yolunun önündeki dağ, Ulgar'ı delinemeyen Badele Türkgözü Gümrük Kapısını ve gölü gibi kendisinin de unutulduğu Edirne Kapıkule'den daha dizaynlı bir o kadar da büyük Aktaş Gümrük Kapısı gibi bölgeden geçen KBT Demiryolundan bihaber Ardahanlılara ne demeli?. 
Bilmem ama Doğu Expresi Ardahan'a gelsin derken Ardahan'a ve oradan Kafkaslara, Azerbaycan'a kadar uzanan Kars-Bakü-Tiflis (KBT) Demiryolundan habersiz Ardahanlılar da iktidar ve küçük ortakları  gibi Ardahan'ı unutmuş.
Hem de öylesine unutmuşlar ki defalarca yanı başına gidip, 'aha demiryolu, aha tren sadece bi Ganopi (yani kulübe)  konulacak..' dediğim halde kimseye anlatamadım, yıllardır anlatamadığım onca konu gibi..
Evet, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları, savaş halinde olan Ukrayna'dan enflasyonu kat kat beter olan ekonomik çıkmaza rağmen' bir gece ansızın gelebiliriz' denip, ama bir türlü karadan gidilemeyen ancak 'böyle müttefiklik olur mu?' dediğimiz ABD ve gaz parası borcunu öteledi diye sözde dostumuz olan lakin terörist denen ve ellerinde Amerikan silahı bulunan YPG ile sınırda volta atan,   Rusya'nın izni ile 110 uçağı kaldırıp, Güneydoğu'da yani Suriye'de ve Irak'taki sınırları geçenler Kafkaslara giden sınırları bir türlü geçemezken dün Nataşa diye aşağılayıp,hor gördüklerimizin paraları Lari'nin, Lira'dan kat kat değerlendiği günümüzde, İş insanı, İş kadını olduğunu da görmüyor, bir türlü anlatamıyoruz.
Çünkü 10 yıl mı desem 20 yıl mı bilemem ama o gün yazdığım ve 'etmeyin eylemeyin bak dünya dönem dönemdir, dediğim gibi çıkıyor. Nataşa'nın ataşa olup, iş insanı, iş adamı diye geldiği ülkemde kime neyi anlatıyorsun ki?..