İYİ Parti Gebze ilçe başkanı Av. Burak Uluköylü'nün konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Gebze’nin il olma konusu zaman zaman gündeme geliyor. Gebze’nin il olmasıyla ilgili olarak 20 yıldır ülkede, 30 yıldır da Gebze’de iktidarda olan anlayış adeta Gebze’nin il olmaması için çaba gösteriyor. Gebze’nin il olması konusu birilerinin şahsi siyasi menfaatleri ve çıkarları gözetilmeden yapılmalı.

İYİ PARTİ OLARAK BİZİM GÖRÜŞÜMÜZ NETTİR

Gebze gerek hem ülke ekonomisine yapmış olduğu katkıyla gerek nüfusuyla ve tüm yapısıyla çoktan büyükşehirli il olmayı hak ediyor. Buna rağmen ne yazık ki Gebze bırakın büyükşehirli il olmayı il dahi yapılmıyor. Gebze’nin il olması konusunda İyi Parti olarak bizlerin görüşü her zaman olduğu nettir. İyi Parti Gebze İlçe Başkanlığı olarak Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olması gerektiğini her platformda dile getirdiğimiz gibi bu konuyu sürekli gündeme de tutuyoruz.

EN BAŞTA İKTİDAR PARTİSİ SAMİMİ OLSUN

Gebze’nin il olma konusu ne iktidar ne de muhalefetin siyasi menfaat ve beklentilerine kurban edilemez. İl olma konusunda tüm siyasilerin samimi olması gerekir. Gebze’nin il olması konusunda başta iktidar partisi samimi olmalı. Gebze’nin il olması konusunda iktidar partisi gerekli adımı atarak samimiyeti göstermelidir.

Editör: TE Bilisim